Ako pijete, ne vozite - nazovite 'sigurne vozače'

14/11/2011

Mladi Vinkovčani Dražen Kraljević i Vanja Marković preselili su se u Zagreb kako bi ostvarili svoju poduzetničku  ideju. Pokrenuli su uslugu za prijevoz osoba u alkoholiziranom stanju Safety drivers, piše Poslovni dnevnik.

Dosjetljivi Vinkovčani u Zagrebu su započeli servisom za čišćenje i održavanje vozila, a u kolovozu ove godine pokrenuli su i Safety drivers, uslugu za prijevoz onih koji zbog koje čašice previše ne mogu samo voziti kući.

Ova usluga na našem je tržištu još relativno nepoznata, ali u inozemstvu vrlo popularna.

Dražen i Vanja u posao su uložili 80.000 kuna, kupili dva sklopiva mopeda i uložili u marketing kako bi se pročulo za usluge koje pružaju. Prva veća investicija bila im je kupnja malog sklopivog mopeda koji dolaskom na traženu adresu sklapaju i spremaju u automobil.

Iako još nisu uspjeli vratiti uloženi kapital, strpljivi su. Osim što nude prijevoz alkoholiziranim vozačima, Safety drivers u ponudi imaju i niz drugih usluga poput 0-24 dostave, prijevoza djece u školu ili vrtić, održavanja vozila, iznajmljivanja vozača...

Nisu konkurencija taksistima

Safety drivers i klasični taksisti pružaju sličnu uslugu, ali im je opis posla drugačiji. Dok taksisti koriste svoje vozilo, Kraljević i Marković voze automobile klijenata i pružaju niz drugih usluga. Također, drže pristupačne cijene na koje do sada nisu imali većih prigovora.

Najviše posla imaju vikendima, a trenutačno broje između 50 i 60 vožnji mjesečno, a kao ispomoć zapošljavaju dvojicu studenata preko student servisa. (jh)

 

 

 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 14. studeni 2011.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox