Bite Art: Uživajte u ženskoj poduzetničoj priči godine by Made in Croatia

07/06/2022

Djela Amedea Modiglianija, Alexandera Rodchenka, Vittiria Corone, Tamare Lempicke, Jeana Metzingera, Julia Romera de Torresa i drugih velikana likovne umjetnosti 20. stoljeća odnedavno su njihovim ljubiteljima dostupna ne samo u najvažnijim muzejima suvremene umjetnosti diljem svijeta, nego i kao jestivi suveniri Made in Croatia.

Inovativna zagrebačka manufaktura BITE ART već šest godina na svojim paprenjacima reproducira slike najvećih imena domaće likovne scene poput Vlahe Bukovca, Ivana Večenaja, Ivana Rabuzina, Marka Tadića, Hrvoja Majera, Ane Kolege i OKO čime oduševljava turiste, zaljubljenike u umjetnost i ljubitelje autohtonih delicija, koji ih pozivaju da doslovno zagrizu u svoj komadić hrvatske umjetnosti. I na taj način promovira hrvatsku umjetničku scenu šireći o njoj dobar glas diljem svijeta.
Sada su zahvaljujući suradnji Bite Arta i zaklade M.T. Abraham Foundation na ručno rađenim delicijama reproducirana i djela velemajstora svjetske umjetnosti 20. stoljeća.

Amir Kabiri, osnivač muzeja The Hub of Fine Arts, koji je otvoren 28. svibnja u Mostaru poželio je njegovim posjetiteljima ponuditi jedinstven suvenir s potpisom hrvatskog brenda.
Impresivna kolekcija Zaklade M.T. Abraham u Mostar dovodi tako najveća imena likovne umjetnosti, ali i reprodukcije njihovih radova na paprenjacima BITE ARTa.
To je veliko priznanje i velika čast za naš brend. Uvjerena sam da je to naš prvi i najvažniji korak u istupu na međunardno tržište", kaže osnivačica brenda Ana Šerić.

Inovativnost koncepta originalnog suvenira proizvedenog u Hrvatskoj već su prepoznali brojni privatni i poslovni klijenti, a posebno je omiljen među diplomatima.

Koncept se temelji na apliciranju jestivih reprodukcija poznatih umjetničkih djela na autohtone hrvatske poslastice – paprenjake. Na taj način naši suveniri, doslovce i metaforički, pozivaju svakoga da zagrize u svoj komadić umjetnost", nastavlja Ana Šerić.

Kupci zbog svog zagriza u umjetnost nemaju i ne trebaju imati grižnju savjesti, jer se kutija u kojoj su paprenjake kupili, nakon njihove konzumacije pretvara u okvir upravo tih slika, te tako postaje atraktivni ukras za svaki interijer.“
Riječ je o kompletno ženskoj poduzetničkoj priči, jer brending i dizajn ambalaže BITE ART potpisuje Izvorka Jurić iz Design Bureaua Izvorka Jurić, autorski koncept Ana Šerić, a paprenjaci se ručno mijese i peku u zagrebačkoj slastičarnici M&M čija je vlasnica Martina Dumančić.
BITE ART suveniri dostupni su na www,biteart.hr, u desing shopovima diljem Hrvatske, te u trgovini mostarskog muzeja The Hub of Fine Arts.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox