Card group international, švedska franšiza u pohodu na Hrvatsku

18/07/2022

Sve se češće kod nas govori o franšiznom načinu poslovanja. Mnogi važni svjetski brendovi ušli su na naše tržište putem franšize. Jedna šetnja po bilo kojem Shopping centru to će potvrditi. Svakim danom sve je više stranih brendova koji se javljaju u Hrvatsku udrugu za franšizno poslovanje, a koji žele uči na hrvatsko tržište, ali isto tako javljaju se i hrvatski poduzetnici koji žele kreirati svoju franšizu jer Hrvatska udruga za franšizno poslovanje jedino je mjesto na kojem se mogu naći kredibilni konzultanti koji će uspješno razviti njihov franšizni sustav. 

Jedan od tih brendova koji aktivno traže partnera u Hrvatskoj je i švedski Card Group International koje je ujedno i dobitnik prestižnih nagrada: nagradu za najbolji franšizni sustav i nagradu za najveće postignuće u franšiznom poslovanju. To je najveća švedska izvozna franšiza osnovana 1997 godine i prisutna u više od 40 zemalja svijeta. Oni  već 25 godina pomažu ljudima da pokrenu svoj vlastiti posao uz njihove proizvode i mentorstvo. Osnovna djelatnost ove tvrtke je prodaja asortimana za zabave, čestitke, party proizvodi i poklon galerija, potpuno inovativna i kao niti jedna poznata kod nas. Zato je s pravom njihov slogan: We are different.

Ono po čemu je ova franšiza značajna je odlična zarada, visoke marže i relativno pristupačno i nisko ulaganje. Kada se rad pojedinca, maksimalno motiviranog da pokrene svoj posao, spoji s isprobanim i dokazanim poslovnim konceptom koji nudi veliku zaradu i smanjene troškove poslovanja onda uspjehu ništa ne stoji na putu. Ulaganje u ovu franšizu je manje od ulaganja u mnoge domaće franšize, a može se koristiti i potpore HZZ za samozapošljavanje.

Iako može na prvi pogled djelovati da su svi proizvodi u tom sektoru poslovanja već viđeni ipak ova kompanija nudi next generation  dizajn, zabavu, trendi i moderne čestitke, pakiranje poklona, dekoracije, naljepnice i sl i sve to u corner formatu za upotpunjavanje ponude bilo koji prostor ili trgovinu. Jednom riječju sve što je potrebno za odličnu zabavu. Svi proizvodi su jedinstveni, izrađeni od strane vlastitih dizajnera i u skladu s glavnom misijom kompanije, a to je biti jedinstveni.

Strategija ulaska na naše tržište koju su izabrali je Master franšizni partner koji će uz njihovu pomoć razviti mrežu na hrvatskom tržištu, a  mogućnosti za plasman pod franšize su nebrojene od samoposluga preko knjižara, papirnica, prodavaonica igračaka, kioska, prodavaonica proizvoda za ukrašavanje doma i sl…  

Ono što je naj važnije, Master primatelji franšize  imat će obvezu i pravo da nude pod franšizu po uvjetima komisijske prodaje, plaća se samo ono što je prodano, dok je na raspolaganju cijela paleta proizvoda ovog brenda. Na taj način primatelji pod franšize nemaju nikakav rizik poslovanja što je u današnje vrijeme vrlo rijetko.

Ono što dobiva Master primatelj franšize je ekskluzivnost na dogovoreni teritorij, brending, sistem poslovanja i široku paletu proizvoda. Njegov posao je da rukovodi trgovačkom mrežom Card group partnera na teritoriju Hrvatske. Master primatelj osigurava proizvode na skladištu za potrebe partnera i dogovara preuzimanje ili isporuku.

Prednosti ove franšize su velike i jako privlačne jer se posao može pokrenuti od kuće s iz malog ureda. Jedino što je potrebno je skladište veličine jedne garaže, za početak, gdje će biti početni stok za poslovanje s partnerima. Osim toga potreban je automobil, mobilni telefon i kompjuter. To je sve.

Kako će posao rasti, rasti će i uprava i uredi. Ulaganje u ovaj posao za Master franšizni ugovor je samo 7000 eura u što je uključen i određeni broj proizvoda i displeja za prvi prodajni prostor. Operativni kapital potreban za ulazak u ovaj posao je oko 20 000 – 30 000 Eura kako bi se mogla razviti mreža na Hrvatskom tržištu. Visina rezerviranog operativnog kapitala ovisi o tome kako se brzo razvija mreža partnera i samo poslovanje.  Ono što je isto tako važno je i da kandidati koje Card group traži ne moraju imati nikakvo prijašnje iskustvo. Card group će osigurati trening i podršku u poslovanju.  

Ljiljana Kukec

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox