Dizajnersko mišljenje – metoda za povećanje kreativnosti

03/08/2018

Kako se izvući iz rutine svakodnevnog i potaknuti kreativnost radnika jedno je od čestih pitanja koje si poslodavci postavljaju. Stanje dodatno pogoršava i stanje opće društvene letargije. Motivacija, preispitivanje ciljeva… što manageri trebaju poduzeti da potaknu fluktuaciju novih ideja?


Istraživači u suvremenom managementu pokušavaju oblikovati kreativne tehnike koje mogu unaprijediti kreativnost zaposlenika. Jedna od suvremenih metoda je metoda dizajnerskog mišljenja. Dizajnersko mišljenje nije korisno samo u poslovanju, ono se može primijeniti u bilo kojem području ljudskog djelovanja.

Njegova primjena nalazi se iza uspješnih animiranih filmova, medicinske dijagnostike za djecu, povećanja prodaje proizvoda iz automata i slično.

Tako su nastala rješenja koja su se istaknula u odnosu na konkurenciju zbog svoje elegancije, pristupačnosti, praktičnosti,  jednostavnosti ili pouzdanosti. Iako djeluju jednostavno, takva rješenja prošla su kroz niz faza primjene dizajnerskog mišljenja. Ona se svode na nekoliko suštinskih koraka...

 

Ostatak teksta pročitajte klikom na pdf ikonu.

Autor: Nataša Rupčić
Izvor: Poslovni savjetnik

Privitak: 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox