Domaća IT tvrtka Netgen obilježava 18 godina rada

16/10/2020

Pretežno usmjeren na zahtjevne i složene projekte te kompleksne integracije s trećim sustavima, Netgen se od ranih dana vodio jednostavnom idejom kako što lakše kreirati web rješenja te ga učiniti boljim za krajnje korisnike.

 

Zaposlenici na prvom mjestu

Tijekom 18 godina rada, Netgen je s posebnom pažnjom ulagao u razvoj svojih zaposlenika. Trenutni zaposlenici Netgena u prosjeku su 6,8 godina zaposleni u tvrtki, što dovoljno dokazuje usmjerenost tvrtke na svoje ljude i temeljne vrijednosti. Također, neki od dugogodišnjih zaposlenika čak dobivaju i priliku ući u vlasničku strukturu tvrtke, čime se daje dodatni poticaj vrhunskom kadru.

Svi naši ljudi, uključujući i suvlasnike, mogu u svakom trenutku naći posao bilo gdje u svijetu, a činjenicu da odabiru ostati, smatramo jednim od naših najvećih uspjeha, kaže Ivo Lukač Netgenov suosnivač i direktor.

 

Pri vrhu hrvatskih tvrtki u open-source projektima

Netgen se među hrvatskim IT tvrtkama od ranih dana isticao i svojom otvorenom, open-source filozofijom - postavljanjem programskog koda na GitHub. Tijekom ovih godina, zagovarao je poprilično otvoren način rada jer, osim što koristi open-source tehnologije kroz vlastite open-source ekstenzije, add-onove i cjelovita rješenja dijeli svoje znanje i sa čitavom zajednicom. Netgen ima otvoreno više od 70 open source projekata s više od pola milijuna linija izvornog koda, pri čemu je u vrhu među hrvatskim tvrtkama.

Uz dugogodišnju suradnju s digitalnim agencijama i velikim tvrtkama i organizacijama u Norveškoj, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj - Netgen je ostvario i neke zanimljive projekte u Vijetnamu i Togu, dok s domaćim klijentima poneke suradnje traju čak i 15 godina.

Među vlastitim projektima u proteklim 18 godina zasigurno su se istaknuli Netgen Layouts - sustav za izgradnju web stranica temeljenog na Symfony PHP frameworku, ali i Web Summer Camp, ljetna mini-konferencija koja od 2012. godine ljeti okuplja i do dvjestotinjak stručnjaka.

(ps/sm)

Netgen, domaća IT tvrtka, koju je 2002. godine osnovala nekolicina kolega s FER-a, danas zapošljava 25 stručnjaka te se čvrsto profilirala u implementaciji web i digitalnih rješenja, koristeći suvremene metodologije i open source tehnologije.
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox