Erricsson NT najbolji u odnosu s ulagačima

21/10/2011

Poslovni dnevnik dodijelio je po drugi puta u Hrvatskoj nagrade domaćim kompanijama za najbolje odnose s ulagačima. Nagrade su dodijeljene na konferenciji Zagrebačke burze koja je bila partner Poslovnom dnevniku u izboru najboljih.

Titulu najbolje domaće kompanije u odnosu s ulagačima tako je ponio Ericsson NT. Na drugom mjestu našle su se HT - Hrvatske telekomunikacije, dok je na treće mjesto kao i lani zasjela Atlantic grupa. Laureate je Poslovni dnevnik odabrao među 35 kompanija koje su pristale na strože zahtjeve o transparentnosti svoga poslovanja, ali i onima koje su o poslovanju izvještavale manje redovito, ali su se nalazile u fokusu investitora. Za nagradu su dakle bile nominirane sve dionice uključene u izračun indeksa CROBEX10, sve uvrštene na Službeno tržište, te najlikvidnije s Redovitog tržišta Zagrebačke burze.

Konačna rang lista na temelju koje su proglašeni najbolji napravljena je temeljem podataka sa Zagrebačke burze o poštivanju pravila objavljivanja redovitih i izvanrednih informacija vezanih uz poslovanje, te temeljem ankete koju je Poslovni dnevnik proveo među domaćim ulagačima.  (PS/JH)

 

 

 

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

 

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox