Facebook najpopularniji među hotelijerima i ugostiteljima

05/04/2018

Tvrtka METRO je u suradnji s agencijom Hendal proveo istraživanje o korištenju i utjecaju digitalnih kanala u HoReCa sektoru.


Istraživanje je pokazalo kako 56% hotela, restorana i kafića ima vlastitu web stranicu, a 72% njih prisutno je na Facebooku, pri čemu više od 85% hotelijera i ugostitelja smatra da su web i Facebook stranica utjecale na porast broja gostiju.

Hoteli su najprisutniji na digitalnim kanalima - devet od deset hotela ima web stranicu, a više od 76% prisutno je na Facebooku. Kada je u pitanju utjecaj digitalnih kanala na broj gostiju u hotelima, značajan utjecaj imaju upravo Facebook i web stranica.

Među restoranima digitalna prisutnost najznačajnija je na Facebooku - osam od deset restorana ima Facebook stranicu, dok šest od deset ima web stranicu. Da je Facebook stranica doprinijela značajnom porastu broja gostiju smatra 41,3% restorana, dok 29% isto pripisuje web stranici.

Najslabiju digitalnu prisutnost imaju kafići koji naglasak stavljaju na Facebook - šest od deset kafića ima Facebook stranicu, a četiri od deset web stranicu. Pri tome 13% kafića ima namjeru uskoro pokrenuti web stranicu.  

Upravo zbog značajnog utjecaja digitalne prisutnosti na njihovo poslovanje, METRO će na HoReCa MeetUpu predstaviti digitalna rješenja koja će hotelijerima i ugostiteljima omogućiti besplatno i jednostavno kreiranje te hosting web stranice, kao i korištenje besplatne aplikacije za online rezervacije.

O važnosti inovacije i digitalizacije za HoReCa sektor govorit će Arnd Stoehr, direktor strateškog razvoja METRO-a AG, a rezultate cijelog istraživanja predstavit će Roberto Mancuso, predsjednik Uprave METRO-a Hrvatska. METRO će predstaviti i digitalne trendove u HoReCa sektoru u sklopu okruglog stola u kojem će sudjelovati predstavnici HoReCa industrije.

Dusko Marusic/PIXSELL
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox