Fonoa treću godinu zaredom jedina hrvatska tvrtka u izboru top 100 europskih startupa portala Sifted

09/07/2024

Domaća tvrtka Fonoa prva je na svijetu razvila potpuno integriran sustav za oporezivanje globalnih transakcija, a među korisnicima njihovih usluga su brojne globalne digitalne platforme poput Ubera, Della, Netflixa, Lenova, Bolta, Glova, Zooma, Snapchata i mnogih drugih. Fonoino inovativno rješenje i stalni rast treću godinu zaredom prepoznali su stručnjaci sa Sifteda, portala koji prati europsku startup zajednicu, a kojeg podržava Financial Times. Fonoa je jedina hrvatska tvrtka ikad koju je tri godine zaredom Sifted uvrstio u izbor najperspektivnijih europskih i izraelskih 100 B2B SaaS startupa. Sve tri godine bila je jedina domaća tvrtka na ovoj listi.

Ovo su odlične vijesti za nas. Jedinstveni smo u tome što radimo, naš proizvod olakšava poslovanje najvećim kompanijama na svijetu i jako je dobro prihvaćen i ocijenjen od strane klijenata. Koliko nam je važno mišljenje klijenata, toliko su važna priznanja i portala kao što je Sifted. Njihov tim ulaže velik trud u kreiranje ove liste, imaju sjajan pregled svega što se događa na SaaS tržištu. Veliko hvala cijelom Fonoa timu koji nam omogućuje ovakvu razinu izvrsnosti u radu”, istaknuo je Davor Tremac, direktor i suosnivač startupa Fonoe.

 

Portal Sifted svojom listom Rising 100 B2B SaaS startupa predviđa tko će potencijalno postati sljedeći jednorog na području Europe i Izraela. Analizu provode svake godine, a temelji se na nekoliko ključnih metrika, uključujući financijske pokazatelje tvrtki, snagu vlasničke strukture, diferencijaciju proizvoda, rast i tržišni potencijal. Ovogodišnja lista broji tvrtke iz 19 zemalja, 34 grada koje su ukupno podržane od strane više od 860 investitora, poslovnih anđela i akceleratora.

Fonoini timovi trenutno broje više od 120 ljudi u više od 20 zemalja s uredima u Zagrebu, Dublinu, Londonu i Atlanti. U samo četiri godine, Fonoa je uspješno prikupila 86 milijuna dolara investicija od strane fondova rizičnog kapitala, što Fonou svrstava u sam vrh liste hrvatskih kompanija po prikupljenom kapitalu. Trenutno su fokusirani na širenje zagrebačkog ureda, a sve otvorene pozicije nalaze se na Fonoinim web stranicama.

(ps/sm)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox