GEFCO će upravljati ambalažom za višekratnu upotrebu održivog opskrbnog lanca Airbusa

22/11/2019

GEFCO, vodeći svjetski pružatelj rješenja za multimodalne lance opskrbe potpisao je ugovor s Airbusom, globalnim liderom u zrakoplovnom sektoru kako bi kompaniji pružao podršku pri prelasku na čišći i ekološki prihvatljiviji lanac opskrbe. S preko 30 godina iskustva u području višekratnog pakiranja (transportne ambalaže za višekratnu upotrebu), GEFCO će Airbusovu ambalažu za jednokratnu upotrebu postepeno zamijeniti sa spremnicima za višekratnu upotrebu. Obje kompanije tako pokazuju predanost ispunjavanju najstrožih ekoloških standarda uz povećanje učinkovitosti zrakoplovnog sektora.

Podrška prelasku na ambalažu za višekratnu upotrebu

Od siječnja 2019. godine, GEFCO upravlja novom Airbusovom ambalažom za višekratnu upotrebu namijenjenu transportiranju dijelova Airbusovih dobavljača iz Europe u 10 pogona za sklapanje u Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. S više od 30.000 dijelova uključenih u projekt, Airbus namjerava postepeno proširiti svoja održiva rješenja na sve svoje europske lokacije i dobavljače.      

Ta će ambalaža za višekratnu upotrebu Airbusu omogućiti da značajno smanji količinu jednokratne ambalaže u svom lancu opskrbe, kao i broj kamiona na cestama s obzirom na to da će se korištenjem sklopivih pakiranja i spremnika optimizirati utovar kamiona. Taj se pristup poklapa s dubokom transformacijom u zrakoplovnom sektoru koji od kompanija zahtijeva da kontinuirano poboljšavaju svoje logističke performanse dok istovremeno zadovoljavaju i visoke ekološke standarde.

 

Omogućavanje sveobuhvatnog upravljanja ambalažom duž opskrbnog lanca

Šest GEFCO-vih centara za upravljanje ambalažom svakodnevno naručuje, prikuplja, utovaruje i prevozi ambalažu za višekratnu upotrebu. Airbus također surađuje s GEFCO-vim timovima educiranih auditora koji provode treninge kako bi operativni timovi sami mogli nadzirati svaki korak upravljanja ambalažom. Uz to, koriste i namjenski IT sustav NETBOX putem kojeg prate kretanje spremnika u stvarnom vremenu.

GEFCO-ovi ljudski i tehnički resursi Airbusu nude najviše standarde praćenja s ciljem poboljšanja sustava upravljanja lancem opskrbe, istovremeno pomažući unaprijediti procese unutar cijele industrije.

„Veoma smo ponosni na povjerenje koje nam je ukazao Airbus i drago nam je što ekspertizom u području ambalaže za višekratnu upotrebu možemo pridonijeti ovom ambicioznom projektu. Naša mreža stručnjaka te priznate operativne vještine, posebice u automobilskom sektoru, omogućuju nam da pouzdano prihvatimo ovaj izazov kroz partnerski pristup u skladu s našim sloganom ‘Partners, unlimited’”, izjavio je Emmanuel Arnaud, izvršni potpredsjednik za prodaju i marketing u GEFCO-u.

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox