Hilton u Zagrebu - otvorenje u proljeće 2012.

26/09/2011

U Zagrebu bi se u sklopu poslovno-trgovačkog kompleksa Green Gold u proljeće iduće godine trebao otvoriti hotel Doubletree by Hilton kojim će upravljati svjetski poznata hotelska grupacija Hilton Worldwide i u čiju gradnju i opremanje zagrebačka tvrtka B.P. Pluto ulaže oko 25 milijuna eura, najavljeno je na današnjem potpisivanju ugovora o upravljanju tim hotelom između B.P. Pluta i grupacije Hilton u Zagrebu.

Ugovor su, u prisustvu ministra turizma Damira Bajsa, potpisali potpredsjednik Hilton Worldwidea za razvoj za područje središnje i istočne Europe Ulrich Widmer i vlasnik tvrtke B.P. Pluto Branko Perković koji su istaknuli kako vjeruju da će taj hotel Zagrebu dati dodatnu vrijednost i ono što mu nedostaje - brendirani visoko kvalitetni hotelski smještaj s punom, personaliziranom uslugom.

Napomenuvši da Zagreb u strateškom razvoju Hiltona u ovoj regiji ima važno mjesto, Widmer je kazao da su u Perkoviću i kompleksu u gradnji Green Gold na uglu Radničke ceste i Vukovarske ulice u sklopu kojeg će biti i hotel našli sve što su uvjetovali. To je kvaliteta gradnje i tvrtke koja stoji iza tog, dobra lokacija, zaštićen okoliš te profesionalnost, a sve će se to vidjeti i u hotelu visoke kategorije koji će zasigurno privući i one goste koji možda nikad ne bi došli u Zagreb, smatra Widmer.

Luksuzna investicija vrijedna oko 600 milijuna kuna

Hotel će biti dizajnerski, imat će 152 sobe, restorane, poslovni centar, bazen, wellness i druge sadržaje usklađene s Hiltonovim brendom DoubleTree koji je, po riječima Widmera od 2008. na europskom tržištu gdje danas u 10 zemalja, posebno istočne Europe, ima 23 hotela, dok u cijelom svijetu pod tim brendom Hilton ima 250 hotela.

Kazavši da je za uspjeh hotela izuzetno važno kvalitetno upravljanje te da su zato i potpisali ugovor s Hiltonom, vlasnik tvrtke-investitora Perković je dodao da će se cijeli kompleks Green Gold otvoriti u prvoj polovici iduće godine te da je ukupna vrijednost cijele te investicije oko 600 milijuna kuna. (Hina)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox