Hrvatskim pomfritom planiraju osvojiti Tursku

27/12/2012

Riječki poduzetnici Andrija Čolak i Denis Polić pomfrit su upakirali u posebno osmišljenu ambalažu, patentirali i prodali diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Crne Gore, a početkom 2013. ulaze i na tržište Turske

Tako bi prvi "Surf'n'Fries" u idućih nekoliko dana trebao biti otvoren i u Istanbulu, potvrdio je Andrija Čolak, suvlasnik tvrtke Mare Altum. Na projektu radimo posljednjih 10 mjeseci. S turskim partnerom otvorili smo joint venture tvrtku u svibnju ove godine. Planiramo otvoriti pet objekata tijekom 2013., a tijekom idućih pet godina ukupno 50, kazao je Čolak za Poslovni dnevnik

Inicijalna investicija njihove tvrtke na turskom tržištu iznosi gotovo dva milijuna kuna, a moguće je da se ukupno ulaganje tijekom pet godina popne i na više od pet milijuna eura, uključujući i reinvestiranu dobit. 

Za razliku od Hrvatske i ostalih zemalja u kojima imaju franšize, Mare Altum će u Turskoj ipak otvarati vlastite prodavaonice, a planiraju tek za 20 posto dati franšizu. "Za Tursku smo se odlučili zbog velikog potencijala tržišta, njegove veličine i ekonomskog rasta u posljednjih deset godina. Dok Europa tone u krizi, Turska je imala kumulativan ekonomski rast od 59 posto u posljednjem desetljeću. Također, postoji velika tradicija i kultura 'street fooda' uz velike simpatije prema zapadnjačkim brendovima što pogoduje i našem konceptu", kazao je Čolak. 

Inače, tvrtka Mare Altum će 2012. poslovnu godinu završiti s pozitivnom nulom. Ukupni promet prehrambenog lanca "Surfin'n 'Fries" iznosi 30 milijuna kuna godišnje, a zapošljava oko stotinjak ljudi. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox