Kako koristiti posrednika u sporovima između trgovačkih društava

13/02/2018

Politika nekih društava je da se konfliktne situacije ili nesporazumi prosljeđuju pravnom zastupniku koji poduzima pravna sredstva uglavnom oko podizanje tužbe kako bi riješili nastale nesporazume. Na koji način u takvim situacijama pomažu posrednici-miritelji?


Dobro je imati pravnog (stručnjaka) zastupnika koji će vam pomoći, pogotovo u našim okolnostima kada se nakon što navedete neki od zakona iza istog još morate pobrojati u dva reda brojeve službenog glasnika (NN) gdje su objavljene izmjene i dopune istog. No pravni zastupnik će biti ograničen u zastupanju vaših interesa vođen samo mogućnostima koji vam daje zakonski okvir, bez obzira jeste li oštećeni ili ste pak vi nekoga oštetili i to u konkretnom slučaju. Pravni zastupnik bit će informiran samo od vaše strane o okolnostima slučaja i ovisno o tim informacijama poduzimat će određene radnje u eventualnom sudskom postupku.

Kada je riječ o rješavanju sporova i konfliktnih situacija uvijek sam stava da samo one strane koje su sudjelovale u nastajanju konflikta najbolje svoj problem mogu riješiti same. Naravno da će im u tome značajno pomoći stručna osoba posrednik-miritelj. Uvelike će komunikacija u okolnostima konfliktna biti olakšana kada je u sporu nazočna treća nepristrana strana koja nije involvirana u sporu.

Posrednik- miritelj moći će vam pomoći da konflikte i neugodne situacije preokrenete u krajnji rezultat nagodbu – sporazum koji će biti dobitak kako za jednu tako i za drugu stranu. Naravno da rješenje svake takve situacije mora biti kreirano od obje strane jer tada će se moći postići optimalno rješenje za obje strane.

Ostatak teksta pročitajte klikom na pdf ikonu.

 

Privitak: 
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox