Komadina otkriva: Žuta Lokva je prelila čašu

11/05/2012

Bivši ministar prometa Zlatko Komadina objasnio je, u intervjuu za Novi list, okolnosti svojeg odlaska i odnose s premijerom Zoranom Milanovićem.

Zlatko Komadina je o svojoj ostavci rekao kako je imao relativno ozbiljnih zdravstvenih problema te da je ostavku dao „jer ne bi bilo fer da je zadržavao fotelju dok je bolestan.“ Kako kaže, ne bi bilo politički ispravno.

Na pitanje tko je vršio pritisak, Komadina je komentirao da su političke okolnosti tražile brze reakcije. Trebalo je imenovati oko 500 novih ljudi, od toga 150 u upravama, a 300 u nadzornim odborima. Uz to, budžet je nedostatan za sve potrebe.

Komadina se osvrnuo i na smjenu njegova pomoćnika Vladimira Ferdeljija.

Sigurno da me to pogodilo, on je jedan od prvih koji je pristao doći u ministarstvo i izložiti se toj vjetrometini. On je sigurno sposoban čovjek, samo je u prvi čas možda nespretno izjavio što je izjavio o javnoj upravi. Kazao je kako je to na neki način bio i prvi udar na njega, ali kako razumije i premijera.

Prekretnica je bila Žuta Lokva. Na pitanje kako se moglo dogoditi da je to predizborno obećanje, a Vlada kasnije odluči da se dionica neće graditi, Komadina je komentirao: Svi smo mi u kampanji govorili o Žutoj Lokvi, i Milanović je to znao, to je bio naš zajednički izborni program. Za našu izbornu jedinicu, jedan od ključnih projekata. 

Komadina je istaknuo kako je Milanoviću rekao da ne mora biti ministar ako Žute Lokve neće biti.

A paradoks je u ovome: ja nisam ministar, ali Žute Lokve će biti. Ako je moj odlazak bio žrtva da se to realizira, neka. Jednostavno, građanima Rijeke i Istre to sam obećao. Njihov novac je već previše služio drugim neisplativim projektima, od Gaženice nadalje. Zoran Milanović je dobro znao da nema teorije da u mandatu ne izgradim Žutu Lokvu. Da, to je prelilo čašu. Mog zdravlja, zaključio je Komadina. (jh)

 

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox