Lakše prihvaćanje i uspješno svladavanje poduzetničkih izazova uz NLP business practitioner

25/07/2018

Poduzetništvo je izazovno na različite načine, a u cijeloj toj priči mi poduzetnici smo samima sebi često najveći izazov.


Svaki se poduzetnik barem jednom našao na točki puta s koje ne zna kako dalje - neki jednostavno ne znaju kako krenuti, dok drugi naizgled daju sve od sebe da bi stvar “pokrenuli” no bez zadovoljavajućih rezultata. I sama sam se jednom našla u istoj situaciji, a rješenje sam pronašla zahvaljujući NLP-u. Danas pomažem drugim poduzetnicima da na isti način, pomoću NLP metoda, pronađu svoj put do uspjeha.

NLP nam nudi velik broj modela i rješenja za sve životne situacije pa tako i one poslovne. Riječ je psihološko-komunikacijskom modelu koji objašnjava ljudsko ponašanje omogućujući promjenu tog ponašanja i mentalnih, unutarnjih procesa. U kategoriji potrebe za rastom, možemo slobodno reći da on za suvremenog čovjeka ima karakteristiku elementarnog znanja i služi za kontinuirani napredak u skladu s potrebama i trendovima.

Upravo je poticanje i praćenje promjena u sebi i u svijetu oko sebe jedna od bitnijih stavki na putu do uspjeha. Kad način na koji smo vodili svoje poslovanje prestane funkcionirati, bilo zbog promjena u nama ili u svijetu oko nas, onda je potrebno steći nove uvide, razviti nove vještine, unaprijediti sposobnosti, raditi na svojoj osobnosti, izaći iz zone konfora i čitavoj situaciji pristupiti na jedan sasvim novi način kako bismo dobili nove rezultate. To je vrijeme kad bi valjalo nanovo probuditi sve uspavane sposobnosti i unutarnje resurse te otvoriti vidike i dati više prostora razvoju svoga poslovanja.

To je vrijeme kad se prvo trebamo baviti sobom, a onda svojim poslovanjem.

Isto mjesto, iste navike, isti ljudi, isti prostor, isti plan, isti resursi - ništa od toga ne može dati nove, drugačije rezultate.

Važno je prije svega rasteretiti svoj neurološki sustav i tako osloboditi prostor za nove ideje i ciljeve. Važno je rasterećeno sagledati sve što smo do sada postigli, sve dobre i loše strane našeg poslovanja, kao i način na koji tržište funkcionira.

NLP nam omogućuje da rastemo u skladu sa svojim poslovnim afinitetima i potrebama tržišta, da se riješimo svake vrste blokada, iskoristimo svoje talente i sposobnosti, te da u poslovanju činimo manje grešaka, a postižemo više uspjeha.

U poslovanju je najbitniji psihološki aspekt. Bez rada na tom aspektu, teško da ćemo postići vrhunske rezultate, bez obzira na sve ostale vještine i znanja. Želimo li da se razvija naše poslovanje, moramo se razvijati mi sami. Zato je edukacija NLP business practitioner idealan odabir za sve one koji tek počinju s poduzetništvom, koji žele pronaći ili izgraditi vlastiti stil vođenja, kao i za one koji su u poduzetništvu već dugi niz godina i osjete kako je vrijeme da prijeđu na viši nivo.

Primjena NLP-a u poslovanju omogućuje nam nove uvide u funkcioniranje percepcije drugih ljudi, te korištenje metoda za učinkovito upravljanje organizacijom, komunikacijom, ljudskim resursima, motivacijom, prezentacijom, odlukama i ciljevima tvrtke ili tima. NLP nam omogućuje bolji uvid u rješenja organiziranja posla, razvoj vještine liderskog vodstva, te usmjeravanje vlastitih resursa prema ciljevima tvrtke.

Poanta je u tome da svatko za sebe pronađe, ojača ili izgradi stil vodstva koji mu najbolje odgovara, te da na pravi način nauči upravljati ljudskim potencijalima, koji predstavljaju najvažniji segment svake tvrtke koja za cilj ima napredak u rezultatima.

Model NLP business practitionera sadrži brojne teoretske i praktične obrasce utemeljene na humanističkoj psihologiji koji omogućuju uspješan rad na ciljevima i vlastitim resursima.

Ukratko, NLP business practitioner omogućuje:

- učinkovito upravljanje ljudskim potencijalima;
- učinkovito upravljanje vlastitim resursima, odlukama i ciljevima;
- podizanje nivoa kreativnosti i inspiracije;
- podizanje nivoa učinkovitosti;
- širenje palete sposobnosti;
- balansiranje emocionalnih stanja na putu do cilja;
- podizanje vlastite energije i entuzijazma.

Riječ je o sveobuhvatnom pristupu razvoju poslovanja koji sadrži osnovna znanja o upravljanju ljudima, te metode i znanja za razvoj komunikacijskih vještina, vještina vođenja timova i sastanaka, za razvoj i unapređenje ljudskih resursa u timu, razvoj prezentacijskih i prodajnih vještina. Nadalje, sadrži znanja vezana za upravljanje vlastitim resursima i resursima tima, te metode za učinkovito donošenje odluka, za postavljanje i razvoj ciljeva, te određivanje misije i vizije. Uz ovaj program naučit ćete i sve bitno o motivaciji i upravljanju djelatnicima u smjeru ciljeva, te svladati prezentacijske i govorničke vještine.

Pridružite nam se na edukaciji koja počinje 26. -28. 10. 2018. i naučite kako izgraditi vlastiti model vođenja tvrtke i poslovanja prilagođen vašem senzibilitetu! Upogonite svoje unutarnje snage i stavite jasan potpis na svoje poslovanje!

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox