Leadercast: Vodeći svjetski gurui leadershipa stigli u Zagreb

06/05/2011

Kako postati i ostati uspješan lider? Koja će uvjerenja sadašnjih leadera biti temelj generaciji koja dolazi, kako stvoriti promjene i ideje? Pitanja su to za sve buduće, ali i aktualne lidere na koja će odgovor kroz nekonvencionalna i dinamična predavanja dati 11 vodećih svjetskih gurua leadershipa najveće Konferencije poslovnog vodstva u svijetu - Leadercast 2011, u organizaciji Međunarodne poslovne akademije za inovacije i vodstvo - ILBA.

Spomenuti događaj okupiT ĆE vodeće svjetske stručnjake leadershipa kao što su John Maxwell, sir Ken Robinson, Suzy Welch, Seth Godin, Dave Ramsey, Erin Gruwell, Robin Roberts te brojne druge vrhunske govornike s područja leadershipa. 

Okrugli stol

Kao uvod u konferenciju u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade  održao se i okrugli stol na temu leadershipa. O  djelovanja budućih i postojećih lidera, o liderima koji se nalaze u prostoru između ekonomske krize i novog digitalnog doba kojeg predvode društvene mreže, raspravljali su: Tončica Čeljuska, urednica na HRT-u, Darko Markušić, glavni urednik Poslovnog Dnevnika, Miodrag Šajatović, glavni urednik tjednika Lider te Domagoj Juričić, direktor regionalnog razvoja InfoDom grupe.
Sudionici su se dotakli teme hrvatskih lidera koji jednu godinu dobiju menadžerska priznanja, a već sljedeće prijeti im zatvor. Iako je teško odgovoriti zašto je tome tako, riječ je o tome da to nisi bili pravi lideri s vizijom poslovanja, nego su se bavili osiguranjem unosnih poslova, kumovskim i rodbinskim vezama.

Kako usporediti naše lidere sa svjetskim?  Naš kulturni obrazac traži lidere koji su pomalo autoritativni, rekao je gospodin Domagoj Juričić koji je dodao da je kod svjetskih lidera primjetio jednostavnost i ljudskost i integritet, a posebno ga se dojmio Henry Kissinger.

Tončica Čeljuska je rekla kako su neki od najuspješnijih hrvatskih lidera ujedno i vlasnici svojih tvrtki koji uspješno posluju i u regiji, a kaže da javnost i politika često nisu imali razumijevanja za njih što je posljedica izražene antipoduzetničke klime u Hrvatskoj što se često može vidjeti i u medijima.

 

Autor: Jasmina Kolić

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox