Linić: Bogati se lažima bore protiv većeg poreza

23/08/2012

Ministar financija Slavko Linić u razgovoru za RTL Danas rekao je da je ovih dana izrečeno puno netočnih podataka oko uvođenja poreza na imovinu, a građanima je građanima da neće imati veće poreze nego što je to sada komunalna naknada.

Evidentno da je jako puno u posljednih nekoliko dana lažnih i neistinih podataka, a sve u funkciji zaštite bogataša. Zato vrlo jasno poručujem svim građanima Hrvatske: bogataši koji su svjesni da za potrebe Hrvatske, pogotovo za zdravstveni sustav, trebaju dati više nego do sada, se ne slažu s time i bore se lažima i podacima koje nitko od stručnih ljudi u ministarstvu financija niti nema, rekao je Linić.

Nemojte se bojati, nećete imati veće poreze nego što je to sada komunalna naknada. Veće poreze će imati oni koji imaju daleko veći broj nekretnina nego što im treba i ne iznajmljuju ih, dodao je.

Na pitanje o neriješenoj nelikvidnosti, Linić je izjavio:

Opet neistina, prvo što je vlada Zorana Milanovića donijela je mogućnost da svatko tko je dužan državi reprogramira svoje obaveze na 36 mjeseci, dvaput smo ponovili tu mjeru da ljudima omogućimo da s državom reguliraju svoje odnose. O financijskom poslovanju postoji sada zakon kojim Vlada preuzima ogroman teret financijske konsolidacije svih privrednika. Bavit ćemo se svakim privrednikom pojedinačno, samo da bi on mogao dalje investirati i mogao obavljati djelatnost, zaključio je poručio Linić.

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox