Linićeva rješenja: Razmišljamo o prodaji Croatia osiguranja i HPB-a

04/01/2012

Novi ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Globus izjavio je kako nova vlada razmišlja o prodaji nekih državnih tvrtki kao što su Croatia osiguranje i Hrvatska poštanska banka.

O tome također razmišljamo. Ali to nije samo pitanje privatizacije, država nema novca za razvijanje banaka niti smatra da se treba baviti bankarstvom, rekao je Linić na pitanje o prodaji državnih tvrtki kao što su Croatia osiguranja i HPB-a.

Govoreći o davanju autocesta i hidroelektrana u koncesije Linić je rekao:

To su teme o kojima ozbiljno razgovaramo, pokušavamo utvrditi kako na najbolji način državnu imovinu oploditi i kako i na taj način rješavati naš dug. To je ozbiljna tema i još se ne bih usudio reći što ćemo u konačnici odlučiti. Sve su opcije otvorene.

Linić je svjestan da će takav potez potaknuti mnoge kritičare.

Znam da ćemo opet doći u sukob s onima koji kažu da je to rasprodaja obiteljskog srebra, ali neka takvi pogledaju što u krizi rade obične obitelji. Prodaju se stanovi, prodaje se djedovina jer se dugovi moraju vraćati. Mi smo svi dugo mislili da se možemo stalno zaduživati, ali više ne možemo, prešli smo svaku granicu, rekao je. (jk)

 

 

Izvor. Globus, 4. siječnja 2012.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox