Loše ulaganje: Romah gomila gubitke pod Todorićem

17/07/2012

Špediterska tvrtka Romah, koju je prošle godine u srpnju od Marije Rohatinski, supruge bivšeg guvernera Željka Rohatinskog, kupio koncern Agrokor, iskazao je za 2011. godinu iznimno loš poslovni rezultat.

Romah je 2011. završio s dvostruko manjim prihodima, koji su sa 549 tisuća kuna u 2010. godini pali na 284 tisuće kuna. Pritom je gubitak čak osam puta veći u odnosu na godinu ranije: popeo se na 1,4 milijuna kuna.

Tako loš rezultat pomalo čudi s obzirom na to da su prošle godine in koncerna Ivice Todorića pojasnili da su se na kupnju tvrtke Romah odlučili radi poslovnih potreba nastalih uslijed okretanja kompanije tržištima u razvoju, uključivo i tržištima Dalekog istoka, kao i uslijed pripreme ulaska Hrvatske u EU.

U budućnosti očekujemo ozbiljan razvoj tvrtke Romah, poručili su nam također lani u kolovozu. Rezultat poslovanja ne ide u prilog tome i zapravo samo potvrđuje puno šire aferu koju je tada otkrio poslovni.hr.

Kako je jedina imovina Romaha bila zapravo dva milijuna vrijedna kuća na Gornjem Bukovcu, ispalo je da aktualni guverner živi u kući u vlasništvu koncerna najvećeg poduzetnika u državi. (sh)

 

Foto:Jurica Galoic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox