Mladi poduzetnici na radionici slušali savjete stručnjaka

28/02/2013

U prostorijama tvrtke OffSpace u Zagrebu održana je prva ovogodšnja radionica „Postavite temelje uspješne tvrtke“ koja se, u organizaciji portala posao.hr, održava u sklopu projekta „Siguran start“. Ovaj se projekt održava na području Zagreba i Istre, a sudjelovanje svih koji su krenuli u poduzetničke vode u potpunosti je besplatno.

 

Ovim projektom posao.hr pomaže svim novim poduzetnicima na način da im pruža iskustva i znanja stručnjaka te im osigurava brojne usluge kako bi im se olakšao početak poslovanja. Radionicu je započeo cijenjeni odvjetnik Damir Delišimunović koji, za razliku od ostalih predavača, nema pripremljenu prezentaciju, već odgovara na konkretne upite polaznika radionice: kako se zaštiti od neplaćanja, što je sve potrebno prilikom registracije tvrtke ili obrta te koji su zakonski okviri i obaveze u kojima poduzetnici moraju poslovati. Velik interes i mnoga pitanja polaznika radionice pokazala su da su poduzetnici itekako svjesni ozbiljnosti svih problema s kojima se susreću.

Nakon pravnih savjeta, predavačku palicu preuzela je računovotkinja Vesna Herak koja je prenijela mnogo korisnih informacija oko fiskalizacije, sustava PDV-a te savjetovala polaznike kako odabrati dobrog knjigovođu i koje obaveze su poduzetnici dužni osigurati kako bi poslovali uspješno i prema zakonima. Također, bilo je korisno čuti i određene savjete kako makismizirati profit i iskorisiti sve mogućnosti koje se pružaju.

A kako bi saznali kako doći do sredstava koja su i više nego dobrodošle na početku poslovanja, polaznicima radionice predavanje je održala Ivana Grahovac iz HBOR-a koja im je ponudila vrlo konkretne informacije o uvjetima dobivanja kredita, modelima kreditiranja žena poduzetnica te ostalim mogućnostima. Zanimljivo predavanje imala je Željka Senjak Krpan koja je održala vrlo praktičnu prezentaciju vezanu za uspješnu prodaju – kako se predstaviti, kako pregovorati, kako procijeniti buduće klijente ili partnere.... Ova je opširna prezentcija izazvala velik interes budući da je dala vrlo konkretna rješenja na realne, svakodnevne situacije.

A što savjetovati mladim poduzetncima kada pribave sredstva za oglašavanje?

Na ovo je pitanje dala odgovor Ozana Jurković iz tvrtke Analiza 360, vrhunska hrvatska stručnjakinja za oglašavanje koja je svoje iskustvo stjecala u velikm domaćim i stranim kompanijama. Kako se oglasiti i kojoj publici, koje medije koristiti te ono najvažnije - kako ocijeniti uspješnost oglašavanja – bile su samo neke od tema o kojima su polaznici radionice dobili know-how.

A da radionica ne bi ostala samo na onim mjerljivim i konkretnim znanjima, pobrinula se Marina Taslak iz Ramira koja je polaznicma predstavila što je sve potrebno kako bi unutar svojih, za sada malih tvrtki, zadržali pozitivnu atmosferu i motivirali sebe i svoje djelatnike. Na prezentaciji je bilo govora o raznim modelima motivacije, konkretnih rješavanja problema te puno savjeta vezanih za upravljanje ljudima. O internetskom oglašavanju i PR-u govorila je Nataša Martinić iz Oglasnika koja je polaznicima otkrila kako se prezentirati većem broju ljudi uz minimalne troškove te kako komunicirati s medijima i klijentima.

Za kraj, kao predstavnik organizatora, prezentaciju je održao direktor portala posao.hr Saša Jurković koji je precizno i konkretno uputio polaznike kako, gdje i na koje načine tražiti zaposlenike za potrebe svojih tvrtki.

Projekt „Siguran start“ nastavlja se i dalje, prijave putem linka: http://www.posao.hr/siguran-start/

 

Izvor: www.posao.hr

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

Foto: www.posao.hr
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox