Natura &Co i Avon udružuju snage i stvaraju svjetskog lidera u direktnoj prodaji kozmetičkih proizvoda

06/06/2019

Kompanija Natura &Co najavila je akviziciju kompanije Avon Products, Inc. što će dovesti do stvaranja četvrte najveće, isključivo kozmetičke grupe na svijetu i svjetskog lidera u direktnoj prodaji kozmetičkih proizvoda.


Spajanje kompanija Natura &Co i Avon stvorit će globalnog lidera u direktnoj prodaji kozmetičkih proizvoda s više brendova i više kanala prodaje. Svoje proizvode Grupa će plasirati zahvaljujući suradnji sa 6,3 milijuna konzultanata i predstavnika obje kompanije, preko globalne mreže od 3.200 trgovina kao i zahvaljujući snažnoj digitalnoj strategiji obje kompanije. Očekuje se da nova zajednička kompanija dostigne godišnji bruto prihod od preko 10 milijardi dolara, s više od 40.000 zaposlenih, kao i prisustvom u 100 zemalja širom svijeta.

Pomoću svojih dobro poznatih brendova, ulaganjem u komunikaciju s kupcima i korištenjem svih kanala prodaje, ovako proširena Grupa doprinijet će ljepoti više od 200 milijuna korisnica i korisnika širom svijeta - bilo kad, bilo gdje, svakog dana. Priključivanjem kompanije Avon portfoliju koji već uključuje kompanije Natura, The Body Shop i Aesop, Natura &Co će još bolje usluživati svoje raznolike korisnike, poboljšati kanale distribucije i proširiti se na nova geografska područja.

Natura &Co očekuje da ovo povezivanje dovede do sinergije koja se procjenjuje na iznos između 150 i 250 milijuna dolara godišnje, od čega će određen dio biti ponovno uložen u cilju daljnjeg poboljšanja digitalne i direktne prodaje, istraživanja i razvoja, društveno-odgovornih inicijativa brenda, kao i širenja Grupe na nova tržišta.

I Avon i Natura do svojih kupaca dolaze zaslugom tima koji prije svega čine žene, ambasadorice brenda i savjetnice za ljepotu. Avon je legendaran brend s tradicijom od preko 130 godina, kao i vodeća svjetska platforma za prodaju kozmetičkih proizvoda putem direktne prodaje. Jaki brendovi u različitim ključnim kozmetičkim kategorijama i konkurentne pozicije na velikom broju tržišta ovoj kompaniji pružaju značajan potencijal za rast u budućnosti.

Spajanje Natura &Co i Avona podliježe uslovima uobičajenim za ovu vrstu transakcija, što uključuje odobrenje dioničara obje kompanije, agencija za zaštitu tržišne konkurencije u Brazilu, kao i nadležnosti još nekih organa. Završetak procesa se očekuje početkom 2020. godine.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox