Održana glavna skupština Adris grupe

31/05/2011

Rast izvoza od 18 posto u 2010. te udio izvoza u prodaji roba i usluga od 45 posto ukazuje na snažnu internacionalizaciju poslovanja Adris grupe, a u situaciji kada je percepcija da se u Adrisu "ne događa ništa posebno" investira se gotovo 110 milijuna eura, rečeno je na današnjoj sjednici Glavne skupštine Adris grupe održanoj u Rovinju.

 

Tom je skupštinom završilo održavanje godišnjih skupština dioničara svih trgovačkih društava u sastavu te grupe. Tijekom dana održane su i skupštine Tvornice duhana Zagreb, Maistre, Hrvatskih duhana, Istragrafike, Inovina i Cromarisa, priopćeno je iz Adrisa.

Odlukom Skupštine iz neraspoređene zadržane dobiti društva izdvojit će se iznos od 114,8 milijuna kuna za isplatu dividende, što iznosi sedam kuna po dionici, a dividenda će biti isplaćena 15. srpnja.

Obrazlažući prošlogodišnje poslovne rezultate i plan poslovanja za ovu godinu, predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je istaknuo kako je grupa, unatoč otežanim uvjetima poslovanja, i u 2010. uspješno poslovala.

 

Adris grupa u 2010. je ostvarila ukupne prihode od 3,1 milijardu kuna

Poslovni prihodi iznosili su 2,84 milijardi kuna i manji su 1,3 posto. Izvoz je u 2010. iznosio 1,25 milijardi kuna i 18 posto je veći nego u godini prije. Operativna dobit Grupe u 2010. iznosi 412 milijuna kuna, a neto dobit 466 milijuna kuna i sedam posto je manja u odnosu na godinu prije.

Prema dostupnim podacima, neto izvoz (vrijednost izvoza umanjena za vrijednost uvoza), u 2010. godini za TDR i Hrvatske duhane iznosio je 85 milijuna dolara. Po tome je duhanski dio Grupe najveći neto izvoznik u sektoru hrvatskog poljoprivrednog prehrambenog sektora, za desetak posto veći je neto izvoznik od drugog na rang listi.

Maistra je u 2010. ostvarila 1,1 posto manji broj noćenja pri čemu je ostvaren rast broja noćenja u čvrstim objektima od dva posto. Rast cijena noćenja od pet posto rezultat je dugogodišnjeg ulaganja u ponudu u višem cjenovnom segmentu. Početkom srpnja bit će završen najnoviji, hotel Lone specijaliziran za kongresni turizam.

U tvrtki za proizvodnju zdrave hrane, Cromarisu, tijekom 2010. obavljeno je organizacijsko, a pred završetkom je i financijsko restrukturiranje tvrtke. Započeta je dokapitalizacija vrijedna 155 milijuna kuna. (Hina/DK)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox