Oni stoje iza nove stranice koronavirus.hr

06/09/2021

Najpoznatija pandemijska web stranica u potpunosti je ponovno izgrađena. I to, kako njen osnivač i direktor Nikola Budiša kaže, na jednoj od najzahtjevnijih i najboljih tehnologija u programskom svijetu, na kojoj, kao i na vezanim društvenim mrežama, radi tim od pet ljudi.

Stranica koronavirus.hr osvanula je u novom ruhu iza kojeg stoje i nova imena, a sve kao rezultat ranije raspisanog natječaja na koji su, pomalo iznenađujuće, stigle svega tri ponude.

Ministarstvo zdravstva procijenilo je vrijednost javne nabave na 856 tisuća kuna bez PDV-a dok je zajednica ponuditelja, koju čine LM Komunikacije i obrt Lens, ponudila cijenu od 560 tisuća kuna bez PDV-a. Osim njih, na natječaj su se javili Media val, koji je do sada radio taj posao, te riječki Prospekt.

 
 
poster
 
 
     
 
 
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
×
 
 
  
 
 
 
 
 
 

Tijekom 2020. godine Media val je na konto tog posla inkasirao 1,1 milijun kuna, a tijekom 2021. isplaćeno mu je još 245 tisuća kuna. Zbog tog je deala krajem ovog travnja USKOK od Ministarstva zdravstva zatražio dokumentaciju i očitovanje kako bi se utvrdile okolnosti sklapanja ugovora s tvrtkom Media val d.o.o. Navedena agencija je pak na ovom natječaju ponudila državi svoje usluge za 1.119.600 kuna, što je bila najviša ponuda, a ona riječkog Prospekta iznosila je 830 tisuća kuna.

Jednostavno smo ukalkulirali naše troškove kojima možemo pokriti naš rad, a nismo se vodili nekim dodatnim profitom. Vodili smo se isključivo time da dobijemo takav zahtjevan posao koji će nam u budućnosti biti dobra referenca za druge natječaje na koje ćemo se javljati. Zato je i naša ponuda bila najjeftinija. No o obimu i zahtjevnosti posla dosta govori činjenica da su se na natječaj javila, uz nas, još samo dva ponuđača, od kojih je jedan radio na projektu prije nas', kaže nam osnivač LM Komunikacija Nikola Budiša.

Kako ističe, web stranica je u potpunosti ponovno izgrađena na jednoj od najzahtjevnijih i najboljih tehnologija u programskom svijetu.

Naš tim od pet ljudi radi pak na punjenju stranice informacijama, ali i upravljanju društvenim mrežama, jer plasiramo najnovije informacije Stožera RH i Ministarstva zdravstva na svim relevantnim komunikacijskim kanalima, ne samo na stranici koronavirus.hr. Znači, ne radi se samo o stranici koronavirus.hr, nego o više stvari i posao je zahtjevniji nego se to čini vanjskim promatračima. Kako sam već spomenuo, zbog te zahtjevnosti na natječaj se nije javio veći broj ponuđača', kaže Budiša za te dodaje da su dobili ugovor na godinu dana po nešto višoj konačnoj cijeni od 600.000 kuna bez PDV-a.

U LM Komunikacijama stalno je zaposleno šest stručnjaka iz marketinga i komunikacija, no, kako ističe, s vanjskim suradnicima ukupno ih je 15.

Prosjek plaća nam je malo iznad državnog prosjeka, jer ipak su naši zaposlenici visokokvalificirani', kaže Budiša te dodaje da je pandemijska godina bila izazovna, kao i svima, no održali su visoku razinu poslovne aktivnosti.

'Kao tvrtka s hrvatskog sjevera dobili smo poslove na područjima od Komiže na Visu, Splita, Šibenika, Rijeke do Zagreba… Kao mala tvrtka imali smo promet od skoro dva milijuna kuna, no ove godine nadamo se znatnijem povećanju upravo zbog novih angažmana koji su uslijedili nakon preporuka dosadašnjih klijenata. Tako da optimistično možemo očekivati daljnje širenje poslovanja, a time i širenje tima zaposlenika i suradnika', zaključio je.

Izvor: T portal

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox