Osnovano Socijalno vijeće za cestovni promet

12/12/2011

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge prometa, Nezavisnog cestarskog sindikata, Sindikata prometa i veza Hrvatske te Sindikata hrvatskog vozača potpisali su u Uredu za socijalno partnerstvo hrvatske Vlade sporazum o osnivanju Socijalnog vijeća za sektor prometa.

Ovim sporazumom formirano je prvo bipartitno sektorsko vijeće u Hrvatskoj, tijelo koje je na razini Europske unije prepoznato kao mjesto institucionalnog europskog socijalnog  dijaloga te im je dana uloga i ovlast su-kreatora svih politika koje se tiču sektorskih prilika. Sindikati i poslodavci iz sektora prometa će u radu ovog vijeća samostalno i autonomno kreirati sadržaj i tempo socijalnog dijaloga i to na područjima od zajedničkog interesa što će olakšati artikuliranje problema i izazova s kojima se susreće ovaj sektor prema nadležnim državnim tijelima.

Prometni sektor u Hrvatskoj zapošljava prema službenoj statistici oko 62.000 radnika u pravnim osobama te 15.000 radnika u obrtu i slobodnim zanimanjima, a ostvaruje više od 21 milijarde kuna dodane vrijednosti, što opisuje njegovu stratešku gospodarsku važnost. (PS/JK)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox