Poduzetnici s Bliskog Istoka najavili dolazak na Sarajevo Business Forum

12/03/2018

U susret nadolazećem Sarajevo Business Forumu koji će se 25. i 26. travnja održati u Sarajevu, organizator je prilikom posjete Kraljevini Bahrein dobio potvrdu dolaska oko 50 poduzetnika iz ove zemlje, kao i najavu dolaska investitora iz Omana.


Poslovni ljudi iz Kraljevine Bahrein upoznati su s prednostima naše regije. Prezentirani su prirodni resursi i razvojne mogućnosti u segmentima nekretnina, energije, poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma, a već smo dogovorili da jedna velika poslovna delegacija od pedeset poduzetnika posjeti SBF“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke najavljujući 9. Sarajevo Business Forum.

Pozitivna iskustva s prošlogodišnje konferencije poslovnoj zajednici prenio je Jawad Al Hawaj, predsjednik Al Hawaj grupe i predsjednik bosanskohercegovačko-bahreinskog društva te pritom ističe kako će se direktnim kontaktima stvoriti prilika za međusobnu suradnju.

Predstavnici BBI banke i BBI VIP Business Cluba nedavno su boravili i u Omanu, gdje su održali niz sastanaka s predstavnicima institucionalnih investitora i vodećim poslovnim ljudima iz privatnog sektora. Prezentirani su im prirodni resursi i razvojne mogućnosti regije, a i iz ove zemlje najavljen je dolazak investitora na ovogodišnji Sarajevo Business Forum. Abdulsalam Mohammed Al Murshidi, izvršni predsjednik State General Reserve fonda tom prilikom najavio je dolazak njihovog predstavnika.

Predstavljanje potencijala BiH i regije kao investicijske destinacije uskoro ćemo organizirati i u Turskoj te Saudijskoj Arabiji“, zaključio je Bukvić. 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox