Poduzetnička priča Luke Kobeščaka "excel influencera"

21/06/2024

Luka Kobeščak krenuo je prije 12 godina u poduzetništvo i danas je najuspješniji Excel edukator, a zbog svojeg zanimljivog i zabavnog pristupa slovi za "kralja tablica" ili "excel influencera". Njegove mreže prate mnogi i objave nerijetko postaju viralne a neki dan je dobio i priznanje od Favikona koji ga je uvrstio na listu top 20 kreatora kada je u pitanju Excel i uredska produktivnost. Njegove edukacije su bookirane i po godinu dana unaprijed, a klijenti su mu kroz godine gotovo sve tvrtke s popisa 50 tvrtki s najvećim profitom u HR.


Poslovni savjetnik: Kako je kolegij Excela tijekom studentskih dana utjecao na vašu odluku da se upustite u poduzetništvo i specijalizirate se za Excel edukacije i office pakete?

Kolegij Excela tijekom mojih studentskih dana imao je značajan utjecaj na moju odluku da se upustim u poduzetništvo i specijaliziram za Excel edukacije i office pakete. Tijekom kolegija, otkrio sam svoju strast i talent za rad s Excelom. Stjecanje ključnih vještina kroz ovaj kolegij postalo je temelj mog profesionalnog razvoja.

Praktični zadaci i projekti omogućili su mi uvid u stvarne scenarije i probleme koje Excel može riješiti, što me potaknulo da razmislim o tome kako bih mogao pomoći drugima. Uočio sam rastuću potrebu za specijaliziranim znanjem o Excelu u poslovnom svijetu, što me inspiriralo da razmislim o poduzetničkim prilikama u tom području.

Također, često sam pomagao kolegama studentima da savladaju Excel, što je kod mene razvilo ljubav prema podučavanju. Sve ove točke zajedno su me motivirale da se upustim u poduzetništvo i specijaliziram se za edukacije o Excelu i office paketima, vjerujući da moje iskustvo i strast mogu pomoći drugima da unaprijede svoje vještine.

Poslovni savjetnik: Možete li nam reći nešto više o svom putu od početka prije 12 godina do statusa "kralja tablica" i "excel influencera"? Koji su bili ključni momenti na tom putu?

Moj put od početka prije 12 godina do statusa "kralja tablica" i "excel influencera" obilježen je otkrićem strasti prema Excelu tijekom studentskih dana. Osnivanje vlastitih edukacija, širenje online prisutnosti i suradnja s velikim tvrtkama ključni su momenti koji su me prepoznatljivim učinili u svijetu Excela. Stalno učenje, prilagodba novim tehnologijama i kontinuirano poboljšavanje tečajeva ključni su faktori mog uspjeha.

Poslovni savjetnik: Vaš rad prate mnogi, a objave često postaju viralne. Što mislite da je tajna vašeg uspjeha i što vašu edukaciju čini zanimljivom i zabavnom?

Tajna mog uspjeha leži u kombinaciji stručnosti, strasti i humoru. Moja predanost pružanju visokokvalitetnih informacija i praktičnih vještina u Excelu, zajedno s jasnim i razumljivim objašnjenjima, čini moje edukacije privlačnima. Također, trudim se da edukacija bude interaktivna i uključiva, potičući sudionike da aktivno sudjeluju i primjenjuju naučeno. Kroz kreativne pristupe kao što su primjeri iz stvarnog svijeta, praktični zadaci i humor, nastojim učiniti učenje Excela zanimljivim i zabavnim iskustvom za sve sudionike, bez obzira na njihovo prethodno iskustvo s programom.

Poslovni savjetnik: Kako ste reagirali na priznanje od Favikona, koji vas je uvrstio na listu top 20 kreatora kada je u pitanju Excel i uredska produktivnost? Koliko vam to priznanje znači?

Priznanje od Favikona da me uvrsti na listu top 20 kreatora u području Excela i uredske produktivnosti bio je za mene izniman trenutak ponosa i satisfakcije. Osjećaj da je moj rad prepoznat kao relevantan i koristan za zajednicu koja cijeni efikasnost i napredne vještine u korištenju alata poput Excela za mene je bio vrlo motivirajući.

To priznanje dodatno mi je potvrdilo da moj trud i predanost u edukaciji i dijeljenju znanja nisu uzaludni te da imaju stvaran utjecaj na ljude širom svijeta. Biti u društvu drugih vrhunskih stručnjaka i influencera u području Excela potaknulo me je da nastavim s napredovanjem i inoviranjem u svojem radu.

U konačnici, ovo priznanje me motivira da nastavim s radom na razvoju novih edukativnih sadržaja i pristupa kako bih pomogao ljudima da maksimalno iskoriste potencijal alata kao što je Excel.

Poslovni savjetnik: Možete li nam reći nešto više o svom najnovijem projektu, besplatnom PDF edukativnom materijalu 'Periodni sustav kratica u Excelu'? Koji su vaši ciljevi s ovim projektom i kako očekujete da će pomoći korisnicima Excela?

Moj najnoviji projekt, besplatni PDF edukativni materijal "Periodni sustav kratica u Excelu", usmjeren je na pružanje korisnicima jasnog i strukturiranog vodiča kroz širok spektar Excelovih kratica i prečica. Cilj mi je olakšati korisnicima svih razina vještina da brže i efikasnije rade u Excelu, uštede vrijeme i povećaju produktivnost.

Očekujem da će ovaj materijal korisnicima pružiti konkretnu vrijednost i pomoći im da postanu efikasniji u svakodnevnim zadacima s Excelom. Nadam se da će olakšati učenje i osnažiti njihovo samopouzdanje u korištenju Excela, bez obzira na njihovu trenutnu razinu znanja.

Ovaj projekt također reflektira moju predanost kontinuiranom edukacijom i podrškom zajednici koja želi unaprijediti svoje vještine u radu s Excelom.

Kao što sam i u objavi napisao, ne tražim nikakve mail adrese za uzvrat. Želim da što više ljudi osnaži svoje znanje, a ovo je najmanje što mogu napraviti za njih.

https://excel-kobescak.hr/ PS/SM

Za čitatelje Poslovnog savjetnika objavljujemo besplatan PDF edukativni materijal - Periodni sustav kratica u Excelu 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox