Povukli gotovo milijun eura iz europskih prepristupnih fondova

28/08/2012

Osječki poduzetnički inkubator BIOS povukao je 999,9 tisuća eura iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA IIIC za projekt modularne hale.

Tim projektom koji je ukupno vrijedan 1,3 milijuna eura predviđeno je povećanje kapaciteta inkubatora za nove tvrtke u svrhu razvoja malog i srednjeg poduzetništva te smanjenja nezaposlenosti.

Osječki će BIOS zahvaljujući tome projektu kapacitet povećati za još 24 poslovna prostora, što bi trebalo pridonijeti otvaranju 228 novih radnih mjesta u sljedećih deset godina. Projekt je počeo 1. siječnja ove godine, a trajat će 18 mjeseci, prenosi poslovni.hr.

Ivo Koški, direktor BIOS-a i voditelj projekta, ističe da je objekt u fazi gradnje i da se planira završiti do svibnja sljedeće godine.

Do tada će BIOS imati kompletno opremljenu zgradu sa 24 nova poslovna prostora, od toga 11 u prizemlju veličine od 40 do 100 kvadrata namijenjenih proizvodnim djelatnostima te 13 prostora na katu namijenjenih uredskim prostorima za informatičke i programerske djelatnosti, telekomunikacije te djelatnosti kojima ne treba klasičan radni prostor, kazao nam je Koški.

Projektom osječkoga poduzetničkog inkubatora BIOS promovirat će se poduzetništvo, a u tijeku je i priprema dva nova seminara za poduzetnike predviđena za jesen. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox