Premijera filma o poduzetniku koji je s 19 krenuo od nule i do 43. godine ostvario - sve...

29/04/2024

Sa samo 19 godina je doslovno iz nule pokrenuo “biznis” koji će prerasti u svjetski fenomen. Toni Tomas, osnivač Taekwondo kluba Marjan i hrvatski izbornik sa svojim je sportašima u mređuvremenu Hrvatskoj donio čak 131 medalju, i to računajući samo one s olimpijskih igra, odnosno svjetskih i europskih natjecanja. Impresivno, nevjerojatno čak, i to u svjetskim okvirima.


Ne čudi stoga da se o njegovim uspjesima govori i puno izvan okvira sportskih krugova. Tomasove poslovne (i trenerske) sposobnosti, uz snažno liderstvo prepoznali su odavno mnogi, a sa svoje (samo) 43 godine dospio je i do toga da se o njemu, njegovom putu koji je, kao i svaki, bio trnovit, kao lektira budućim naraštajima, snima - film. I snimljen je upravo, a svjetsku premijeru će imati u nedjelju, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Mjesta je samo 550, s obzirom na interes iz svih struktura, premalo bi bilo i da je splitski teatar dvostruko veći…

Pred name je, dakle, treći dokumentarni film iz serijala HOO-a i Sportske televizije o najuspješnijim hrvatskim trenerima. I ovog potpisuje scenaristica i redateljica Irena Škorić, a naziv mu je: Legende sporta - nepoznato o poznatima:  Toni Tomas “Splitsko zlato”. Uoči premijere razgovarali smo s vlasnikom tvrtke Naše klasje i brenda “Aurelia svježa tjestenina” Zoranom Šimunićem, domaćinima premijere.

Nakon što ste bili domaćini premijerama filmova o Miroslavu Ćiri Blaževiću (Zagreb, 2022.) i Nikoli Braliću (Zagreb, 2023.), odlučili ste se podržati i iznimno uspješnog hrvatskog stručnjaka mlađe generacije, koji je već zlatnim slovima upisan u povijest hrvatskog sporta - Tonija Tomasa, čovjeka koji je do svoje 43 godine već iskovao brojna najsjajnija odličja na najvećim svjetskim i europskim smotrama. Prvi put ćete biti domaćini premijere koja se održava u splitskom HNK. Kakav osjećaj imate pred ovaj veliki nedjeljni događaj u Splitu?
 Zahvaljujem HOO-u i Sportskoj televiziji što su, nakon spomenutih filmova, prihvatili da budemo domaćini novog filma iz serijala Nepoznato o poznatima – hrvatske sportske legende, autorice Irene Škorić. Sustavno podržavamo kulturu i sport pa me premijera filma o splitskom sportašu u splitskom HNK ispunjava osobitim ponosom.

Za Tonija Tomasa se može kazati da je, osim sportaša i sportskog djelatnika, i vrhunski, uvjetno rečeno, poduzetnik. Osnovao je klub, krenuo doslovno ispočetka, a uz brojne vrhunske svjetske sportaše danas ima i čak 2500 članova. Jedna više nego ozbiljna struktura koja ne bi rezultirala tim uspjesima da nije savršeno vođena. Kako po tom pitanju ocjenjujete Tonija Tomasa, čovjeka s, nedvojbeno, iznimnom vizijom i liderskim sposobnostima?
Jednako divljenje zaslužuju pobjede okrunjene medaljama kao i klub s 2500 članova. Jedno i drugo zahtjeva vrhunsku organiziranost te puno znanja i odricanja. Očito je da je Toni uspio ustrojiti odan i stručan tim koji svakodnevnim upornim radom slijedi njegovu viziju.

Je li vama osobna satisfakcija još i veća kad možete svojim domaćinstvom pomoći još jednu promociju projekata ovim pozitivnih primjera uspjeha hrvatskog sportaša/trenera, pojedinca, iz kojega je proistekao vrhunski sustav s najvećim svjetskim rezultatima?
Mi smo izvozno orijentirana tvrtka što znači da imamo veliki broj međunarodnih sastanaka. Pokazalo se da svijet Hrvatsku pozna po ljepoti krajolika, turizmu i sportašima. Doista sam ispunjen zadovoljstvom, da se kao poduzetnik s tridesetogodišnjim iskustvom, nalazim u prilici da domaćinstvom premijere filma podržim sport i ovaj hvalevrijedan projekt koji ostavlja trajni dokument o sportašima koji su nas čine prepoznatljivima.

I Vaša tvrtka “Naše klasje” vlasnik je najvećih nacionalnih certifikata kvalitete i uspješnosti. Koliko su Vama osobno oni značajni, a koliko pridonose daljnjem razvoju Vaših proizvoda i tvrtke općenito. Koliko domaćinstvo ovih pozitivnih sportskih projekata utječu na vašu tvrtku, odnosno vaše zaposlenike i poslovne aktivnosti?
U poslu s hranom certifikati su obavezni kao dokaz ispunjavanja zadanih kriterija. Ponosni smo da smo dobitnici međunarodnih i domaćih priznanja za kvalitetu naše Aurelia – svježe tjestenine. Samo onaj koji nikada nije dobio priznanje, priznanje ne cijeni. Na prvi pogled sport i poduzetništvo nemaju puno zajedničkog. U stvari, najvažnije  stvari su zajedničke - natjecanje, dokazivanje i uspjeh kao rezultat znanja, rada i odricanja pojedinaca čvrsto vezanih u tim.

Nakon dvije zagrebačke svjetske premijere, na redu je treća - splitska. Također svjetska premijera. Za splitski HNK traži se ulaznica više, premalo je 500 mjesta za sve one koji bi željeli doći premijerno pogledati što ono se krije iza velikih uspjeha hrvatskog taekwondoa, TKD Marjan, odnosno njihovog osnivača i trenera, hrvatskog izbornika Tonija Tomasa. Kakva su vaša očekivanja?
Interes za premijeru je golem, ali i primjeren uspjehu hrvatskog taekwondoa, TKD Marjan i Tonija Tomasa. Gotovo svi naši poslovni partneri i prijatelji koje smo pozvali, odmah su potvrdili dolazak i molili ulaznicu više. Vjerujem da ćemo svi uživati u otkrivanju onoga što se krije iza velebnog uspjeha te se družiti u ugodnom i ovom prilikom sportskom ozračju splitskog HNK.

PS/SM

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox