Projekt "Poduzetnica - to mogu biti i ja" završen svečanom podjelom diploma

02/04/2012

Ciklus radionica namijenjen nezaposlenim ženama "Poduzetnica - to mogu biti i ja" završen je svečanom podjelom diploma u prostorijama Hrvatske gospodarske komore. Za projekt „Poduzetnica – mogu biti i ja“ prijavilo se 400 žena, a njih stotinjak dobilo je priliku postati poduzetnicama.

Poticaj na samozapošljavanje

Cilj projekta bio je osvijestiti žene na samozapošljavanje, rekla je Renata Vokal, predsjednica zagrebačkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena Krug i voditeljica projekta.

Da je samozapošljavanje prilika u ovim teškim vremenima istaknula je i predsjednica Kruga, Jadranka Radovanić. Od 100 njih koji završe fakultet, 60 su ih žene. Dobrim primjerima iz prakse moramo nešto promijeniti jer ne možemo završavati fakultete i čekati na priliku. Ako ne napravimo nešto za samozapošljavanje, nezaposleni će se samo gomilati, naglasila je Radonić.

Okupljenima se obratila i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah koja je istaknula kako je 53 posto žena na evidenciji Zavoda. Osvrnula se na dobre primjere iz prakse i iznijela podatak da je kroz nacionalne potpore za samozapošljavanje, od 700 žena, njih 300 krenulo je u samozapošljavanje i dodala da je ove godine novca za tu namjenu još više.

U poduzetništvu nema limita

Samozapošljavanje kao priliku za gorući problem nezaposlenosti istaknuli su i ostali govornici.

Poticanje poduzetništva kod žena je prilika za poboljšanje slike žena na tržištu rada, ali i tržišta rada općenito, rekla je Helena Štimac Radin, ravnateljica Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH. S tim se složio i Marko Oltean s portala Moj-posao.net koji je naglasio kako je žensko poduzetništvo neiskorišten potencijal i ako ga uspijemo aktivirati možemo učiniti nešto za ovu zemlju i tržište rada.

Poduzetništvo je jedno predivno zanimanje posebice za nezaposlenu ženu koja ima određene poslovne ambicije. U poduzetništvu gotovo da i nema fenomena tzv. staklenog stropa, nema limita, zaradit ćete onoliko koliko ste sposobne, napredovat ćete koliko truda uložite. To je čar poduzetništva, ohrabrila je buduće poduzetnice direktorica i vlasnica Business Media Groupe Sandra Mihelčić.

Morate vjerovati u sebe jer druge nema, poručila je okupljenima za kraj Mirjana Fijolić s portala Moj biz i Profitiraj.hr. (PS)

 

 

Foto: Pixsell

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox