Riječka poduzetnica među osam najboljih u Europi

21/12/2011

Tijekom listopada i studenog ove godine održao se izbor za najbolju ženu poduzetnicu- inovatoricu-znanstvenicu u Europi, u organizaciji „Innovation Union“, inicijative Europske komisije s ciljem promicanja inovacija u današnjem svijetu poduzetništva. Glavni kriteriji pri odabiru pobjednice bili su stupanj inovacije proizvoda ili usluge, utrživost, socijalni i ekonomski utjecaj te znanstvene i poduzetničke aktivnosti pojedine kandidatkinje.

Iz riječke tvrtke as2con-alveus na natjecanju je sudjelovala direktorica dr.sc. Nataša Golik Klanac, dipl.oec. koja je Europskoj komisiji predstavila poslovanje svoje tvrtke te novu tehnologiju popravka čeličnih konstrukcija primjenom kompozitnih materijala, a čiju je primjenu tvrtka uspješno implementirala na brodograđevnom tržištu. 

Iznimna mi je čast biti dio ovog natjecanja, a ulazak u top 8 predstavlja prije svega veliko priznanje mom timu te nam je još jednom potvrdilo kako je način poslovanja as2cona u skladu s europskim smjernicama razvoja malih i srednjih poduzeća, rekla je Nataša Golik Klanac.

Završni dio izbora održao se 20. listopada u Bruxellesu saslušanjem TOP 8 finalistkinja, među kojima se nalazila i Nataša Golik Klanac. Pobjednica izbora je dr.sc. Gitte Neubauer iz Njemačke, čija se tvrtka Cellzome bavi proizvodnjom lijekova protiv bolesti poput Alzheimera, reumatoidnog artritisa i raka. (PS/JK)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox