Rimac Energy otvorio suvremeni pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu i zapošljava nove inženjere

27/03/2024

Rimac Energy, pionir na području naprednih baterijskih sustava za skladištenje energije (BESS), nedavno je otvorio vrata svog novog pogona u gradu Witneyju u britanskoj pokrajini Oxfordshire.


Pogon se prostire na površini od 1850 četvornih metara, a služit će kao mjesto rada brzorastućeg tima u Ujedinjenom Kraljevstvu te kao središte za tehnološko inoviranje.

Osim toga, pogon će proizvoditi sljedeću generaciju baterijskih sustava za skladištenje energije i otvoriti više od 70 radnih mjesta za visokokvalificirane zaposlenike poput inženjera, tehničara i istraživača koji dolaze iz tehnološke industrije u Ujedinjenom Kraljevstvu i same pokrajine Oxfordshire.

Nova, najsuvremenija lokacija pokazatelj je predanosti Rimac Energyja svjetskom tržištu čiste energije i naglašava suradnju njegovih timova u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Direktor Rimac Energyja Wasim Sarwar Dilov izjavio je sljedeće:

Ujedinjeno Kraljevstvo oduvijek je bio predvodnik na polju tehnoloških inovacija i iznimno smo sretni zbog našeg širenja na to tržište. Ponosni smo na jačanje partnerstva između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva i pružanje podrške lokalnoj zajednici, te jedva čekamo surađivati s tamošnjim inženjerskim talentima kako bismo zajedno izgradili zeleniju budućnost za cijeli planet.

Rimac Energy nedavno je predstavio vlastiti proizvod SineStack, otkrivši budućnost čistog i učinkovitog baterijskog skladištenja energije. SineStack je osmišljen i proizveden u Europi i dokaz je predanosti tvrtke u promicanju revolucije čiste energije i jačanju mrežne otpornosti za budućnost. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox