Šafranov Metal product dobio certifikat poslovne sigurnosti

31/08/2012

Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost RH (UVNS) dodijelio je Metal productu Certifikat poslovne sigurnosti, za razinu TAJNO. Time je Metal product, tvrtka zagrebačkog poduzetnika Stjepana Šafrana, nakon provedenog postupka provjere, ispunila sve zakonima predviđene uvjete za sudjelovanje u projektima koji nose stupanj tajnosti TAJNO.

U sklopu certifikacije, djelatnici Metal producta te članovi uprave Stjepan Šafran i Saša Klikovac, prošli su odgovarajući proces sigurnosne provjere čime su i oni, kao fizičke osobe, ispunili sve predviđene uvjete za sudjelovanje u projektima s navedenim  stupnjem tajnosti. To se odnosi i za sudjelovanje na NATO klasificiranim natječajima, kada se ponekad zahtjeva posjedovanje odgovarajućeg certifikata poslovne sigurnosti kojeg izdaje nadležno nacionalno sigurnosno tijelo. Metal product je 35. tvrtka koja ima taj certifikat u Hrvatskoj i ujedno prva proizvodna tvrtka malog i srednjeg poduzetništva, koja je dobila taj certifikat. Rok valjanosti certifikata je 5 godina.

Predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost RH Petar Mišević, istaknuo je prigodom uručivanja,  kako se bez ovoga Certifikata teško mogu realizirati poslovne ambicije na međunarodnom planu. Kako bi potaknuli gospodarske subjekte da usvoje certifikate poslovne sigurnosti, UVNS je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i Hrvatskom gospodarskom komorom pokrenuo cijeli niz aktivnosti. Trenutno je u postupku certificiranja više od četrdeset hrvatskih tvrtki.

Certifikat se izdaje isključivo pravnim osobama koje sklapaju klasificirani ugovor s državnim tijelom iz RH ili država EU/NATO članica, ili pravnim osobama koje imaju interes za sudjelovanje na NATO klasificiranim natječajima. Ovim se i Metal product uključuje u registar poslovnih subjekata NATO-a, kojih trenutačno ima oko deset tisuća tvrtki iz 28 zemalja.

Zahvaljujući se na dobivenom Certifikatu, Stjepan Šafran je istaknuo kako su u Metal productu, koji ove godine obilježava 45 obljetnicu postojanja, najveću pozornost poklanjali ljudima, jer su oni temelj sigurnog i kvalitetnog poslovanja, a u sklopu toga posebice redovitoj isplati plaća i svih doprinosa te urednom podmirivanju poreza i doprinosa društvu. (PS/JK)

 

 

Foto: Petar Mišević, Saša Klikovac i Stjepan Šafran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox