Silvio Kutić (CEO), Roberto Kutić (COO) i Izabel Jelenić (CTO) predstavljat će Hrvatsku na svjetskom izboru EY Poduzetnika godine

01/04/2019

Silvio Kutić (CEO), Roberto Kutić (COO) i Izabel Jelenić (CTO), suosnivači i vlasnici kompanije Infobip, IT diva iz Vodnjana, pobjednici su petog, jubilarnog izdanja izbora za EY Poduzetnika godine i predstavljat će Hrvatsku na svjetskom izboru u Monte Carlu u lipnju ove godine.


Priliku za predstavljanje na svjetskoj pozornici trojac iz Infobipa osigurao je osvajanjem titule hrvatskog EY Poduzetnika godine gdje su izabrani u konkurenciji od 50 poduzetnika iz 35 domaćih tvrtki. 

Infobip svoju priču o uspjehu gradi na svom glavnom proizvodu, komunikacijskoj platformi u oblaku. Sa 61 uredom na 6 kontinenata, 10 data centara i više od 1500 zaposlenika, svojim poslovnim partnerima i klijentima Infobip pruža usluge komuniciranja preko SMSa, e-maila, chat aplikacija, glasovnih poruka pa sve do naprednih komunikacijskih tehnologija poput RCS-a i IoT-a.  Njihove usluge pokrivaju  gotovo 70 posto svjetske populacije, a cilj im je pokriti svih 100%.

Dolazimo iz malene zemlje, uz koju se ne vežu brojni svjetski uspjesi u visokoj tehnologiji. Drago mi je da se ta slika sve više mijenja. Od početka smo bili vrlo uporni i vjerovali da uz velik trud možemo uspjeti globalno. Naši korijeni su u Vodnjanu, u Istri, gdje nam je i danas sjedište i gdje sve više naših zaposlenika iz cijelog svijeta, uz našu potporu, dolazi živjeti. Vodnjan želimo pretvoriti u Tech city u kojem rade vrhunski stručnjaci, u grad u kojem možete popiti kavu s inženjerima iz cijelog svijeta. U Hrvatskoj u sljedeće tri godine želimo zaposliti 1000 developera i 1000 presales inženjera, a trenutno gradimo i veliki kampus u Zagrebu. Naši zaposlenici, pionirski duh i naša strast za inovacijama su nas doveli do toga gdje smo danas, ali imamo još puno toga za naučiti i zato želimo očuvati taj osjećaj kao da smo još uvijek tek na početku.“ rekao je ovom prilikom Silvio Kutić, CEO kompanije.

Da su tvrtke i ljudi s ovih prostora okretnije od velikih, već pomalo tromih korporacija, dodaje Roberto Kutić, COO Infobipa.

„Naša sposobnost brze prilagodbe lokalnim tržišnim uvjetima i spremnost na rizik kako bismo klijentima dostavili najbolju moguću uslugu postala je naš zaštitni znak. Našim klijentima osiguravamo lokalnu podršku kakvu ne mogu dobiti od naših globalnih konkurenata i veliko nam je zadovoljstvo što nam je sve to uspjelo s našim ljudima, ovdje iz Hrvatske. Zaposlenici Infobipa su naša najveća vrijednost i zato smo danas ovdje. Ne bježimo od rizika, a iskustvo nas je naučilo da na prepreke možda ne možemo utjecati, ali možemo utjecati na način kako ih savladavamo. A inženjeri uvijek vole dobar izazov te uživaju kada imaju mogućnost razvijati nova, inovativna rješenja,“ kaže Roberto Kutić.

Upravo su inženjeri pokretačka snaga Infobipa što se odražava i u postavljenoj strategiji kompanije – postati Centar izvrsnosti inženjerstva koji će, uz najmoderniju tehnologiju i agilne metodologije, okupljati najbolje softverske inženjere u stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja na regionalnoj i globalnoj razini. 

„Developeri i inženjeri kod nas imaju priliku raditi na top proizvodima i uslugama koje razvijamo već godinama za klijente kao što su Uber, WhatsApp, Viber i mnoge druge svjetske kompanije. U našim hrvatskim developerskim centrima u Vodnjanu, Rijeci i Zagrebu, a uskoro i u Splitu, razvijamo vlastitu komunikacijsku platformu i usluge koje koristi cijeli svijet - našim rješenjima dopiremo do gotovo 7 miljardi korisnika i stvari u više od 190 zemalja.“ izjavio je CTO kompanije, Izabel Jelenić dodajući:

„Developeri i inženjeri u Infobipu imaju jedinstvenu priliku da aktivno sudjeluju u kreiranju komunikacijskih tehnoloških rješenja budućnosti i tako ostave svoj trag u svijetu globalnih komunikacija.”

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox