SPAR Hrvatska proglašen trgovcem godine

28/05/2018

Nagradu „Zlatna košarica“ koju dodjeljuje specijalizirani magazin za trgovinu Ja Trgovac, dobio je SPAR Hrvatska kao najbolji trgovac u 2017. godini.


Riječ je o nagradama koje se dodjeljuju najboljim poslovnim ostvarenjima u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje. Osim u kategoriji Trgovac godine, dodjeljuju se i u kategorijama: Proizvođač godine, Društveno odgovorna kompanija godine, Tehnološki dobavljač godine, Mali trgovac godine te Proizvod godine.

„Ova je nagrada veliko priznanje. Iza nas je jedna od najuspješnijih i najzahtjevnijih poslovnih godina. Otvorili smo nove trgovine i nova radna mjesta, a naš se proces ekspanzije na hrvatskom tržištu nastavlja i dalje. Puno smo postigli što prije svega možemo zahvaliti našim zaposlenicima koji su imali značajnu ulogu i uvelike doprinijeli našem uspjehu. Hvala magazinu Ja Trgovac i stručnom žiriju što su prepoznali veliki doprinos SPAR-a na hrvatskom tržištu maloprodaje“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Najbolja ostvarenja odabrao je stručni žiri sastavljen od 14 članova koji, osim iz magazina Ja Trgovac, dolaze iz vodećih agencija za istraživanje tržišta, konzultantsko-revizorske kuće Deloitte, Ekonomskog instituta Zagreb, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Sindikata trgovine Hrvatske.

Žiri je posebno vrednovao doprinos u pogledu kvalitete investicija, otvaranje novih prodajnih mjesta, novih radnih mjesta, ulaganja u proizvodne pogone, akvizicije te ukupan doprinos unaprjeđenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox