Sporazum o partnerstvu u razvoju prijevoza nafte i naftnih derivata

03/08/2011

Tvrtke HŽ Cargo, Agit, Optima Grupa, Kepol terminal i Robno transportni centar Brod potpisali su danas sporazum o strateškom partnerstvu čiji je cilj poticanje i jačanje poduzetničke inicijative i povećanje prijevoza tereta željeznicom, a tvrtke se međusobno poslovno povezuju zbog gospodarskog i strateškog razvoja u prijevozu nafte i naftnih derivata.

 

Zlatko Rogožar, direktor HŽ Carga, kazao je kako su preuzeli ukupnu logistiku onog što će ići iz terminala Slavonski Brod i Garčin, a ovdje će investirati između 150 i 180 milijuna kuna. Na taj način HŽ i tvrtke kćeri dobivaju dugogodišnje ugovore kojima pred nadolazeću liberalizaciju učvršćuju svoju poziciju na ovom području.

Optima grupa iz Banja Luke, u sklopu koje je i rafinerija nafte u Bosanskom Brodu, obvezala se davati u transport više od dva milijuna tona nafte, naftnih derivata i jednim dijelom mazuta, dodao je.

Ugovor o strateškom partnerstvu od velike je važnosti za Optima grupu, rekao je njen direktor Jurij Belov. Ističe kako se na ovaj način omogućava plasman naftnih derivata na regionalno tržište, ali i dalje morem jer ugovor između ostalog predviđa transport naftnih derivata do skladišta Optima grupe u Zadru. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox