Studenti EFZG-a uz pomoć udruge CRANE svoje projekte ostvaruju na tržištu

26/05/2011

Studentski projekt „Entrio" je izborio pobjedu i investiciju vrijednu dvjesto tisuća kuna na Business Plan Contestu koji je organiziran na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Projekt je odabran u konkurenciji 50-tak prijavljenih timova, a u uži krug ih je ušlo samo pet. Pobjednici će imati jedinstvenu priliku svoju poslovnu ideju uskoro ostvariti na tržištu u čemu će im, osim novčane potpore, poslovni anđeli staviti na raspolaganje i svoje znanje te bogato poslovno iskustvo.

 

„Entrio" su osmislili studenti Matija Marijan sa zagrebačkog FER-a i Berislav Marszalek koji studira u Nizozemskoj, a riječ je o sustavu za prodaju i distribuciju mobilnih ulaznica. Trenutačno je u testnoj fazi, a potpuna verzija će biti dostupna već početkom jeseni.
Najprije smo htjeli razviti aplikaciju za pronalaženje izlazaka, no shvatili smo da su ulaznice puno jači koncept. Uz novac, nama je najvažnije iskustvo i savjeti koje ćemo dobiti od poslovnih anđela, a nadamo se da ćemo uz njihovu pomoć ostvariti svoj puni potencijal - izjavio je Matija Marijan.

U odabiru najboljih projekata su sudjelovali članovi CRANE-a Hrvoje Prpić, Mihovil Barančić i Robert Slavečki te članovi eALUMNI-ja Petar Šimić i Branimir Miletić. BPC je ostvario i više nego što sam očekivao. Mislim da imamo dva izvanredna rada koji mogu istog trena u izvoz - izjavio je ulagač i član CRANE-a Hrvoje Prpić.

Win-win projekt

Natječaji kao što je BPC uvelike pomažu studentima da doista vide koliko njihovi snovi imaju šanse zaživjeti u realnosti, koliko su bolji ili lošiji od drugih. Pokazalo se da naši studenti imaju doista kvalitetne ideje, ali ne znaju kako te ideje predstaviti drugima, kako ih prodati. BPC je win-win projekt i za nas i za studente - poručio je Robert Slavečki, član CRANE-a i jedan od ulagača.

Stručni žiri je odabrao i najbolji studentski poslovni plan koji je nagrađen s deset tisuća kuna. Drugi i trećeplasirani poslovni planovi su nagrađeni s po tri i dvije tisuće kuna. Natjecanje je organizirala Udruga hrvatskih poslovnih anđela CRANE, uz sudjelovanje Poslovno-inovacijskog centra BICRO te studentskih udruga eALUMNI i eSTUDENT, a sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. (PS/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox