SURF' n 'FRIES je dobitnik nagrade Franšiza godine 2021.

28/04/2022

Svečanost dodjele jedinstvene franšizne nagrade na hrvatskom i regionalnom tržištu Franšiza godine 2021. održana je zagrebačkom hotelu Hotelu Hilton Garden Inn u organizaciji poslovnog radija PoslovniFM, Brending Akademije i Hrvatske udruge za franšizno poslovanje FIP. Dobitnik nagrade je SURF'n'FRIES, ujedno i dobitnik nagrade za najveći izvozni iskorak u 2021., dok je CARWIZ RENT A CAR najbolja hrvatska izvozna franšiza. Za najbrže rastuću novu hrvatsku franšizu proglašen je FAST REVIEW, a nagrada za najbrže rastuću hrvatsku franšizu na regionalnom tržištu pripala je TINKER LABSU.  


Nadalje, najbrže rastućom inozemnom franšizom na hrvatskom tržištu ocijenjena je franšiza MAIL BOXES ETC, najboljom regionalnom franšizom na hrvatskom tržištu proglašena je ŠKOLA BRZOG ČITANJA I MUDROG UČENJA, dok NEXTBIKE odnosi nagradu za najbolju franšizu s društvenim učinkom. Najdugovječnija i najpostojanija na hrvatskom tržištu je franšiza DINERS CLUBA. Franšiznim osobama 2021. godine proglašeni su Andrija Čolak i Aleksandar Erceg, i to za njihovo djelovanje na promicanju franšiznog poslovanja i podrške franšiznom biznisu. Nadalje, odlukom Stručnog međunarodnog povjerenstva, SURF'n'FRIES i CARWIZ RENT A CAR će predstavljat Hrvatsku na natjecanju za europsku franšiznu nagradu The 2022 European Franchise Award, koja se održava prvi put u rujnu 2022. u Bruxellesu.

U sklopu dodjele nagrada održan je i okrugli stol Franšize-poslovni model budućnosti na kojem je istaknuto kako u Hrvatskoj posluje 220 franšiznih sustava koji zapošljavaju više od 17.500 ljudi, a rast franšiznog tržišta iznosi oko 20 posto. Takav način poslovanja postoji u 13 industrijskih sektora i na 1100  lokacija u Hrvatskoj.  Istodobno, u Europi posluje 15.350 franšiznih brendova koji zapošljavaju 13 milijuna osoba. Na svjetskoj pak razini postoji više od 25 tisuća franšiznih brendova, pri čemu je svakodnevno svatko od nas dnevno u kontaktu s 5-6 franšiza. Čak 3 milijuna primatelja franšiza u svijetu zapošljava više od 25 milijuna ljudi.

Stopa preživljavanja onih koji su pokrenuli poslovanje kroz kupnju franšize iznosi više od 90 posto, a to je samo jedan od pokazatelja i razloga zbog kojih je prvi put na ovim prostorima dodijeljena Franchise Brand Leader Award. Sve to s ciljem afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, pojedinaca koji kontinuiranim pozitivnim razvojem i inovativnim strategijama postavljaju više standarde i unapređuju franšizno tržište, te daju izvanredan doprinos u popularizaciji poslovnog  potencijala i modela franšiznog djelovanja kreiranjem istodobno i konkurentnog tržišnog imidža Hrvatske i susjednih zemalja, istaknuo je Darko Buković, pokretač i direktor Nagrade. 

Nakon pomne analize podataka iskristalizirano je i izabrano 30 finalista, kandidata za nekoliko franšiznih nagrada za 2021. godinu. O nagradama je odlučivalo Stručno međunarodno povjerenstvo u kojem su, uz hrvatske stručnjake, bili predstavnici franšiznih organizacija iz Mađarske, Slovenije, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Ujedinjenih Arapskih Emirata, istaknula je Ljiljana Kukec, predsjednica Hrvatske udruge za franšizno poslovanje FIP, članica Europske franšizne federacije i Svjetskog franšiznog vijeća u ime organizatora.

Svečanost je uveličala svojom pjesmom zagrebačka klapa Stine, pobjednici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, zapjevavši a capela poznatu skladbu Mi smo prvaci. A simbolika imena klape, vidljiva je i posebno dizajniranoj nagradi koja je stvarni komad stine, granitne kocke, sa svim svojim nesavršenim stranicama, ali istodobnog simbola otpornosti i poduzetničke tvrdoće. Kako su se i sami dobitnici našalili, to je prava nagrada s težinom....

Nacionalni dobitnik nagrade Franchise Brand Leader Award, osim prigodne, dobit će i 4.500 eura vrijednu nagradu - prava besplatnog izlaganja na Franchise Expo sajmu u Frankfurtu, dok će ostali dobitnici nagrada ostvariti popust na nastup od 55 posto. Istodobno, pobjedniku je osiguran na franšiznoj platformi www.franchiseshow247.com besplatan virtualni prostor za predstavljanje tijekom 12 mjeseci, a osigurano je i predstavljanje svih dobitnika u tekstu u uglednom Global Franchise Magazine.

Utemeljenje i organizaciju dodjele podržali su: Hotel Hilton Garden Inn, Carwiz International, Franchise Expo Frankfurt, Donum-pro, Fish Delish, Malac genijalac, Global Franchise Magazine, Franchise Development Croatia, Parlarum, Mobile One, Body Creator, Ferdinand knedle, Unimedia i Organizatori bez granica. Medijsku podršku pružili su Global Franchise Magazine, platforma Poduzetnik te poslovni portali Točkanai i Poslovni savjetnik. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox