Tko su najbogatiji direktori domaćih javnih poduzeća?

18/07/2011

Imovinske kartice menadžera u javnim poduzećima  pokazuju da su uz  Roberta Jukića, predsjednika uprave Hrvatskih pošta, najimućniji direktori u državnim tvrtkama HSS-ovci; Jadranko Husarić (Hrvatske vode), Darko Vuletić (Hrvatske šume) i Ante Markov (direktor Janafa), piše Novi list. 

Imovina HDZ-ovog Roberta Jukića sastoji se od kuće, dva stana i građevinskom zemljištu na Krku, a procjenjuje se na 3,7 milijuna kuna, a supruga i on imaju o oko 1,6 milijuna kuna ušteđevine. Kad se sve zbroji prvi čovjek Hrvatske pošte vrijedi 5,3 milijuna kuna. U imovinskoj kartici Jukić je prijavio je kredit od sto tisuća eura i 130 tisuća švicarskih franaka kredita, podignuti su prije deset odnosno pet godina.

Jadranko Husarić, direktor Hrvatskih voda prijavio je imovinu od 2,82 milijuna kuna te 304 tisuća eura štednje, no uz tu štednju treba uzeti u obzir kamate od 160 tisuća kuna. Husarić je u imovinskoj kartici upisao traktor vrijedan 35 tisuća kuna i lovačko oružje vrijedno 120 tisuća kuna, te vlasništvo nad 470 tisuća kuna dionica i udjela u poduzećima.

U društvu milijunaša nalazi se i Denis Nikola Kulišić, predsjednik uprave Odašiljača i veza, Anto Violić, direktor ACI-ja. Denin Nikola Kulišić u imovinsku je karticu upisao imovinu vrijed 2,86 milijuna kuna, a oko 1,7 milijuna kuna vrijedna je imovina njegove supruge, tako da ukupna imovina obitelji Kulišić iznosi oko 4,56 milijuna kuna.

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić zajedno sa suprugom prijavio je imovinu vrijednu gotovo četiri milijuna kuna, koja uključuje dva stana i suvlasništvo nad kućom. Vuletić je prijavio i najskuplji automobil među direktorima javnih poduzeća, vrijedan 250.000 tisuća kuna te pokretnine, namještaj, nakit i umjetnine vrijedne 700 tisuća kuna. Vuletić ima i štednju od 735 tisuća kuna, a prijavio je i kredite vrijedne 1,75 milijuna kuna.
Ante Violić direktor ACI-ja ima imovinu vrijednu 3,3 milijuna kuna, a najvrjednije su nekretnine vrijedne dva stana i kuća ( 2,34 milijuna kuna). Violić ima i dionice vrijedne 200 tisuća kuna, štednju od 55 tisuća kuna i 45 tisuća dolara. Slavko Lončar, predsjednik uprave Jadrolinije prijavio je imovinu vrijednu 2,22 milijuna kuna, a od toga je 430 tisuća kuna štednje. (jk)

 

 

 

Izvor: www.novilist.hr 
Foto: Robert Jukić- predsjednik uprave Hrvatskih pošta/Pixsell 

 

 

 


 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox