Treća faza Akceleratora za društvene poduzetnike

25/04/2018

Odabrano je pet najboljih i najspremnijih društvenih poduzeća u Hrvatskoj koji ulaze u treću fazu novog programa potpore koji je u listopadu pokrenula ACT Grupa iz Čakovca.


Svim timovima osigurana je tromjesečna poslovnu podršku (razvoj / skaliranje poduzeća, razvoj tržišta, marketing, upravljanje poslovanjem) te male financijske potpora za daljnji razvoj njihovih projekata, a sve će završiti u srpnju kada će ovih pet društvenih poduzetnika imati priliku prezentirati svoje poslovne pothvate pred investitorima i kreditorima.

To su: Brlog zadružna pivovara (Zadar), Marunuša j.d.o.o. (Knin), ProPuh j.d.o.o. (Zagreb), Socijalna zadruga Humana Nova (Čakovec) te Zelena energetska zadruga (Zagreb).

Akcelerator za društvene poduzetnike pokrenut je u suradnji s jednim od vodećih svjetskih mikrofinancijskih fondova, Europskim fondom za jugoistočnu Europu (EFSE) i odjelom Fonda za tehničku podršku (EFSE DF) koji potiče razvojni utjecaj njegovih investicije, te Erste Bankom i njihovom zakladom Erste Stiftung.

Ključni izazovi s kojima se susreću društveni poduzetnici u Hrvatskoj su nedostatak poslovne podrške i otežan pristup financiranju razvoja i rasta. Akcelerator za društvene poduzetnike novi je program potpore koji odgovara upravo na te izazove - društvenim poduzetnicima sa stabilnim poslovanjem osigurava poslovnu podršku za razvoj i realizaciju novih projekata.

Ovaj program, kao i druge inicijative koje pokrećemo unutar ACT Grupe, daje direktan doprinos jačanju kapaciteta i vidljivosti aktera društvene ekonomije u Hrvatskoj i njihovog društvenog utjecaja. Iznimno smo zadovoljni suradnjom s partnerima s kojima smopokrenuli Akcelerator, a posebno nas raduje visoka razina posvećenosti i motiviranost uključenih timovima za učenje i razvoj njihovih poduzetničkih inicijativa”, pojasnio je na tiskovnoj konferenciji Teo Petričević iz ACT Grupe.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox