Trinaest hrvatskih kompanija među vodećih 100 u regiji

04/10/2011

Trinaest hrvatskih tvrtki plasiralo se među vodećih 100 u regiji jugoistočne Europe po ukupnim prihodima u prošloj godini, a najbolji plasman zabilježila je INA, pokazalo je izvješće objavljeno na bugarskom poslovnom portalu SeeNews.

 

Prvo mjesto pripalo je treću godinu zaredom rumunjskom ogranku austrijske tvrtke OMV Petrom, s ukupnim prošlogodišnjim prihodima od 3,627 milijarde eura, ističe se u izvješću koje je SeeNews izradio u suradnji s konzultantskom kućom A.T.Kearney i agencijom za istraživanje tržišta Euromonitor International.

 

Ina zadržala prošlogodišnje 2.mjesto

Među 100 vodećih u regiji po prihodima plasirali su se još i Konzum d.d, na osmom mjestu, nakon prošlogodišnjeg 7. Hrvatska Elektroprivreda d.d. nazadovala je na jednaesto mjesto, s prošlogodišnjeg devetog. HT-Hrvatske Telekomunikacije napredovao je na 20. mjesto, s 35. mjesta na prošlogodišnjoj ljestvici.

Prirodni plin ove se godine prvi put našao među 100 vodećih, zauzevši 39. mjesto. HEP-Proizvodnja nalazi se na 65. mjestu, nakon prošlogodišnjeg 54. Zagrebački Holding pao je sa 41. na 67. mjesto, a HEP-Operator Distribucijskog Sustava s 61. u prošloj godini na ovogodišnje 69. mjesto.

OMV Hrvatska zauzeo je 72. mjesto, napredujući s 76. u prošloj godini. Uljanik se ove godine također prvi put probio na ljestvicu, zauzevši 76. mjesto. VIPNet je zauzeo 79. mjesto, kliznuvši s prošlogodišnjeg 62. mjesta. Tisak je pak kliznuo na 93. mjesto, s prošlogodišnjeg 91. Među prvih 100 ove se godine našao i Mercator–H d.o.o., zauzevši 95. mjesto. (Hina/dk)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox