"U iduće dvije godine stvorit ćemo 10.000 novih radnih mjesta"

02/07/2012

U iduće dvije godine hrvatska start up scena može stvoriti 10.000 novih radnih mjesta u IT industriji i to primarno orijentiranoj prema izvozu, rekao je predsjednik udruge CISEx Hrvoje Bujas.

Bujas je rekao kako je postojeći val mladih informatičkih tvrtki koje razvijaju mobilne, web i cloud aplikacije sposoban otvoriti do 4000 novih radnih mjesta, a preostalih 6000 otvorilo bi se kroz dodatno osnaživanje startup scene u Hrvatskoj.

Bujas je u razgovoru za Poslovni dnevnik istaknuo da je riječ većinom o izvoznim informatičkim firmama koje nisu postojale do prije dvije godine, a sada rast kako po prihodu tako i po broju zaposlenika.

CISEx između ostalog predlaže da se plaće IT stručnjaka krenu oporezovati drugačije od plaća IT prodavača, da se startupovima smanji stopa poreza na dobit u prve tri godine te da im se ukine predujam poreza na dobit i plaćanje parafiskalnih nameta u prve tri godine. Također, predlažu da se Bicrov PoC pretvoriti u standardni model poticanja razvoja novih IT proizvoda. (jk)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox