Velik interes za hrvatsku LED industrijsku rasvjetu

14/09/2012

U prostorima HGK Zagreb u organizaciji tvrtke Energy Plus i suorganizaciji HGK Zagreb, Sektora za industriju održana je prezentacija energetski učinkovite LED rasvjete  koju proizvodi grupa hrvatskih proizvođača. Prezentaciju su u velikom broju posjetili industrijalci zainteresirani za zamjenu klasične rasvjete u svojim pogonima, naprednom tehnologijom LED rasvjete s mogućnošću daljinske kontrole i nadzora.

Prezentacija je bila korisna za poduzeća zainteresirana za zamjenu postojeće rasvjete energetski učinkovitom LED rasvjetom, poduzeća u fazi projektiranja ili izgradnje novih proizvodnih kapaciteta, projektante, voditelje odjela energetike u sustavima većih poduzeća, jedinice lokalne samouprave i druge zainteresirane za nove trendove u energetski učinkovitoj rasvjeti.

Darko Crha iz tvrtke Data Link d.o.o. iz Bjelovara prezentirao je tehnologiju istraživanja i razvoja LED tehnologije razvijene u istoimenoj tvrtci, Darko Horvat iz poduzeća Energy Plus d.o.o. predstavio je tri linije proizvoda trenutno prisutne na tržištu (uličnu LED rasvjetu E+Dove 36, 72 i 144W, industrijsku profesionalnu rasvjetu HB 380 namijenjenu visokim proizvodnim halama, skladištima, logističkim centrima, sportskim dvoranama i slično, te linijsku rasvjetu E+ Line za podzemne garaže, urede, škole i druge unutarnje prostore). Mario Kos, također iz tvrtke Energy Plus d.o.o. prikazao je primjer uštede električne energije od 75 % pri korištenju HB 380 LED rasvjete u odnosu na živinu rasvjetu u jednom proizvodnom pogonu te sustav daljinskog nadzora i upravljanja rasvjetom.

Poseban interes pobudile su pristupačne cijene ove linije hrvatskih proizvoda, a g. Crha koji je na čelu inženjerskog razvojnog tima, naglasio je kako je cilj ovog poslovnog poduhvata Led rasvjeta koja je cjenovno bliska proizvodima istočnih tržišta, ali bez kompromisne europske kvalitete s najkvalitetnijim komponentama i materijalima. Tajna, navodi g. Crha je korištenje napredne robotike i automatizacije u proizvodnji. (ps/jk)

 

O projektu LED hrvatske rasvjete Energy Plus:

Prije dvije godine tri tvrtke (Data Link-Bjelovar, Metal Product-Zagreb i Energy Plus-Ludbreg započele su s projektom razvoja visoko-serijske proizvodnje LED profesionalne rasvjete. Ulaganja od nekoliko milijuna kuna potrebnih za nabavu potrebne laboratorijske opreme i proizvodne tehnologije tvrtke su financirale same iz svojih poslova. Nakon 8 mjeseci na tržištu mnoge domaće tvrtke koriste LED hrvatske proizvode i ostvaruju znatne uštede u trošku električne energije.

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox