Vole visoke plaće i beneficije: dm ponovo proglašen poslodavcem godine

16/03/2011

Konačno imamo rezultate istraživanja portala MojPosao „Poslodavac prvog izbora“ i, sasvim očekivano, i ove je godine titulu najboljeg poslodavca u Hrvatskoj odnio dm-drogerie markt.

 

dm-u je ovo druga uzastopna „pobjeda“, a postotak ljudi koji vjeruju u ovu kompaniju povećao se u odnosu na prošlu godinu, sa 7,6 na 12,5 posto glasova.
Ni ostatak poretka nije se bitno promijenio, na drugom mjestu je ponovo T-HT Grupa s 6,2 posto glasova, a na trećem Agrokor s 3,5 posto glasova koliko je imao i četvrto plasirani Vipnet.

Banke su ove godine izgubile na popularnosti, a tvrtke koje su najviše porasle u očima ispitanika su Google i Hrvatska pošta.

1. dm-drogerie markt
2. T-HT Grupa
3. Agrokor*
4. Vipnet*
5. INA*
6. Google*
7. Hrvatska elektroprivreda
8. Zagrebačka banka*
9. Atlantic Grupa*
10. Microsoft*

11. Privredna banka Zagreb*
12. Ericcson Nikola Tesla*
13. Coca-Cola*
14. Pliva*
15. Končar Grupa*
16. Podravka*
17. Hrvatska pošta*
18. Erste bank*
19. Siemens*
20. Adris grupa*

 

(Za poslodavce označene sa * ne postoji statistički značajna razlika u poretku tog poslodavca i poslodavca ispod. Unatoč razlici u postotku bodova, ta razlika je premala da bi imala utjecaj na poredak.)

Najvažnija sigurnost radnog mjesta

Presudni razlozi atraktivnosti poslodavaca prvog izbora su (redom): sigurnost radnog mjesta i vodstvo u sektoru, socijalna odgovornost poslodavca te harmonični odnosi na radnom mjestu, visina plaće, prilika za napredovanjem u struci i ukupan image u poslovnom svijetu.
Ispitanici kod dm-a najviše „padaju“ na socijalnu odgovornost poslodavca i visinu plaće te ostale materijalne beneficije. T-HT vole zbog ukupnog image-a u poslovnom svijetu, a Agrokor zbog prilike za napretkom u struci. Vipnet i INA atraktivnost duguju sigurnosti radnog mjesta.
Muškarcima je najatraktivnija T-HT Grupa, a ženama dm. Kao presudan razlog atraktivnosti, muškarcima je na prvom mjestu vodstvo u sektoru, zatim prilika za napredak u struci i sigurnost radnog mjesta. Ženama je pak sigurnost radnog mjesta na prvom mjestu, a slijede socijalna odgovornost poslodavca te harmonični odnosi na radnom mjestu i vodstvo u sektoru. (MJ)

 

Izvor: www.moj-posao.net

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox