Volvo XC90 - „zakašnjeli“ model koji je postao najvrijedniji švedski izvozni proizvod

15/11/2011

Mnogi su kritičari tvrdili da je Volvo prekasno ušao u SUV segment, obzirom da je model XC90 predstavljen tek u siječnju 2002 na sajmu automobila u Detroitu. Ipak, genijalni je XC90 revitalizirao čitav segment, prevazilaženjem tipičnih problema prvih SUV modela.

Već 2005. godine godišnja prodaja modela XC90 dostigla je brojku od 86.000, čime je ovaj automobil postao navrijedniji švedski izvozni proizvod.

VOLVO XC 90 je bio prvi predstavnik nove generacije SUV automobila. Njegov spoj SUV prostranosti, kvaliteta klasičnog automobila i inovativni sigurnosni elementi bili su recept za trenutačan uspjeh u segmentu, kojeg su tada mučili brojni problemi, tvrdi Stefan Jacoby, predsjednik Volvo Car Corporation.

Preko 110 međunarodnih priznanja

Od svog predstavljanja do danas, Volvo XC90 je osvojio vise od 110 međunarodnih priznanja. Jedna od najvećih je titula terenca godine u SAD-u, osvojena godinu dana nakon predstavljanja. Komentar žirija glasio je: XC90 je vozilo koje uspješno odgovara na većinu kritika, koje se upućuju SUV automobilima. Svojim sigurnosnim elementima, Volvo XC90 mijenja poimanje SUV vozila, a pritom osvaja elegantnim dizajnom i funkcionalnim enterijerom. Ukratko, to je automobil za sve moguće primjene, od udobnog putovanja do tegljenja prikolice.

Ovo je idealan opis „zakašnjelog“ igrača u SUV segmentu, koji je vremenom postao istinska legenda automobilske industrije. (PS/JK) 

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox