Za 21 pripravnika počela ''Budućnost u Adrisu''

11/04/2011

U Adris grupi s radom započinje 21 pripravnik, izabran u sklopu projekta Budućnost u Adrisu između više od 800 prijavljenih kandidata različitih zvanja, koji su svoje školovanje završili na hrvatskim, ali i mnogobrojnim inozemnim fakultetima i poslijediplomskim studijima.


Na temelju vrlo strogog natječajnog postupka i testiranja u završni krug izabran je 41 kandidat. Povjerenstvo Adrisovih i vanjskih stručnjaka na temelju dodatnih razgovora i izlaganja zadanih problemskih zadataka izabralo je 21 pripravnika, izvijestili su iz Adrisa.

U skladu s potrebama tvrtki koje posluju u sastavu Adris grupe, među kandidatima iz Zagreba, Osijeka, Korčule, Raba, Karlovca, Pule i Rovinja…, najviše je ekonomista, smjera financija, turizma, marketinga te analize i planiranja.

Izabrani su i grafički inženjeri, inženjeri biokemije, prehrambeni tehnolozi, inženjeri elektrotehnike, te po jedan biolog mora i agronom.

 

Budućnost u Adrisu i u budućnosti

Osmero će svoje zaposlenje naći u TDR-u, četvero u Maistri, dok će svoj staž u Istragrafici odraditi troje pripravnika. Cromaris će stjecanje stručnih znanja omogućiti dvojici, a iNovine trojici pripravnika, dok će jedan biti zaposlen u Hrvatskim duhanima.

Svoj pripravnički staž odrađivat će kroz posebne programe pod mentorstvom Adrisovih stručnjaka, a po isteku pripravničkog staža najuspješnijima će biti ponuđeno stalno zaposlenje i kontinuirano stručno usavršavanje.

Iz Adris grupe najavljuju da će se projekt budućnost u Adrisu nastaviti i u sljedećim godinama. Budućnost u Adrisu je jednogodišnji program rada i usavršavanja koji mladim stručnjacima iz Hrvatske, koji traže svoj prvi posao, omogućava obavljanje jednogodišnjeg plaćenog pripravničkog staža u članicama Adris grupe, a najboljima i stalno zaposlenje. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox