Zagrebačka pivovara investirala gotovo 18 milijuna kuna u svoj logistički, distributivni i komercijalni centar u Zaprešiću

22/09/2022

Nakon što je u lipnju predstavila investiciju od ukupno 64 milijuna kuna u tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki u proizvodnom pogonu, Zagrebačka pivovara je tijekom ljeta dovršila i investiciju od gotovo 18 milijuna kuna u svoj logistički, distributivni i komercijalni centar u Zaprešiću.


Ovo ulaganje, koje je danas predstavljeno u Zaprešiću, nastavak je investicijskog ciklusa Zagrebačke pivovare u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta, kojima će vodeći hrvatski proizvođač piva dodatno povećati konkurentnost domaće proizvodnje.

Novi investicijski ciklus obilježio je ovu, za nas vrlo važnu, godinu u kojoj slavimo 130 godina postojanja. Slavili smo s našim partnerima, kolegama, potrošačima, lansirali novi proizvod i realizirali ulaganja čiji je cilj bio unaprijediti postojeću infrastrukturu, instalirati novu, modernu proizvodnu liniju i povećati kapacitete skladišnog prostora i to zbog porasta volumena proizvodnje i proširenja portfelja proizvoda. Ciklus ovogodišnjih investicija izuzetno nam je važan jer nam omogućuje veću konkurentnost naše kompanije na tržištu FMCG-a, ali i da pružamo još kvalitetniju uslugu našim kupcima, rekao je Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.

Investicijom u Zaprešiću proširene su logističke površine i natkrivene skladišne površine te kamionski terminal što će osigurati sigurniji i jednostavniji protok prometa. Osigurane su i dodatne skladišne površine koje su nužne zbog povećanog proizvodnog kapaciteta i novog proizvodnog asortimana. Ukupno je izgrađeno 5400 četvornih metara novih skladišnih hala i dodatnih 9000 četvornih metara vanjskih logističkih površina, među kojima je i novi terminal za kamione.

Kao vodeći hrvatski proizvođač piva moramo ustrajati na najvišoj razini kvalitete usluge i reagirati na potrebe tržišta. Investicija u logistički centar u Zaprešiću osigurava nam normalno i redovno poslovanje, kao i efikasnu logističku uslugu za sva tržišta koja pokrivamo unutar Slovenije, Bosne i Hercegovine i, naravno, Hrvatske. Zahvaljujemo i lokalnim i županijskim vlastima na podršci i na tome što su prepoznali Zagrebačku pivovaru kao važan faktor u stvaranju pozitivnog gospodarskog utjecaja u gradu i županiji, istaknuo je Dubravko Tomé, direktor proizvodnih i logističkih operacija Zagrebačke pivovare.

Na današnjem predstavljanju investicije, u čijoj je realizaciji pomogao i grad Zaprešić, okupili su se partneri i suradnici Zagrebačke pivovare, a projekt je podržao i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji je tom prilikom istaknuo:
 

Poslovanje Zagrebačke pivovare u Zaprešiću značajno doprinosi poslovnom imidžu grada i privlačenju novih investitora. Gradska uprava aktivno radi na stvaranju povoljne poslovne klime i razvoju nove gospodarske zone koja je planirana uz buduću Istočnu obilaznicu grada, a čija će trasa prolaziti upravo uz ovaj logistički, distributivni i komercijalni centar. Time će se dodatno unaprijediti već sada odličan prometni položaj Zaprešića, a nadamo se da će nova ulaganja u komunalnu infrastrukturu pozitivno utjecati i na daljnja ulaganja i razvoj Zagrebačke pivovare u Zaprešiću.

Investicijski ciklus Zagrebačke pivovare nastavit će se i u naredne dvije godine kada se očekuje i velika investicija u modernizaciju linije za punjenje povratnih staklenih boca koja će osigurati diverzifikaciju različitih formata boca. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox