Zrakoplov budućnosti: Panoramski pogled i holografska čahura

14/06/2011

Vodeći proizvođač civilnih aviona Airbus objavio je kako je izgradio kabinu budućnosti kako bi pokazali neke inovacije i tehnologije koje će promijeniti iskustva putnika, navodi dnevnik.hr. Poslovna i ekonomska klasa tako odlaze u prošlost.

 

Umjesto njih putnicima će na raspolaganju biti personalizirane zone koje će biti fleksibilnije i omogućiti prigodno opuštanje, druženje ili prostor za rad, ovisno o izboru putnika. Interaktivna će zona omogućiti čak igranje video i virtualnih igrica, dok će zona za relaksaciju i opuštanje omogućiti putnicima mir i tišinu.

Napredak tehnologije omogućit će putnicima panoramski pogled tek pritiskom na gumb, poziv i video vezu s bilo kim na svijetu sa svog mjesta u zrakoplovu, izolaciju od drugih putnika uz pomoć ''holografske čahure'' te promjenu veličine i oblika sjedala kako bi što udobnije putovali. Airbus je ovom inovacijom otišao 40-ak godina u budućnost, ali neki od navedenih izuma mogli bi se početi koristiti i puno ranije.

U središtu svakog zrakoplova bit će ''neuronska mreža'' koja je bazirana na ljudskom živčanom sustavu te koja će se povezivati sa svakim putnikom u zrakoplovu i nuditi mu gore navedene usluge prilagođene njegovim potrebama i raspoloženju. (SJ)

 

Izvor: www.dnevnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox