10 stvari koje možete napraviti dok čekate posao

24/04/2012

Ako ste nezaposleni, nemojte se prepustiti jadikovanju o nesretnoj sudbini i pasivno čekati posao jer to vrijeme možete mudro iskoristiti, piše Lidepress.

Prihvatite privremni posao

Prihvatite privremeni posao ili ugovor na određeno, bez obzira o kakvom se poslu radi. Cilj je pokazati ljudima za što ste sposobni, nikad ne znate kad će vas netko preporučiti za stalni posao ili posao u struci.

Krenite na neki tečaj

Upišite tečaj iz svojeg područja jer time šaljete poruku potencijalnim poslodavcima kako vam je posao važan. Pri tome ne morate podignuti kredit da biste prošli razne edukacije jer i na internetu možete besplatno pronaći različite tečajeve stranih jezika, obrade fotografija, usavršavanja računalnih znanja...

Volontiranje

Prema podacima portala CareerBuilder čak je 60 posto poslodavca reklo da bi podatak o volontiranju potencijalnog zaposlenika utjecao na odluku o zapošljavanju iste osobe.

Krenite u poduzetničke vode

Umjesto da čekate na posao, krenite u poduzetničke vode.

Pokrenite profesionalni blog

Profesionalni blog je prilika da se prikažete kao stručnjak u svom polju. Nikad ne znate tko će ga pročitati i zapaziti vas.

Umrežavanje

Koristite socijalne medije i osobna poznanstva da se povežete sa što više ljudi u struci. Životopis koji je potencijalnu poslodavcu proslijedio netko od već zaposlenih djelatnika ili preporuka podići će vaš rejting.

Nove ideje

Kandidati na razgovoru za posao s novim i kreativnim idejama imau veće šanse dobiti posao od kandidata koji su samo došli na razgovor za posao.

Razmislite o doškolovanju

Pratite najtraženija zanimanja i razmislite trebate li odvojite vrijeme, novac i energiju u doškolovanje i promjenu zanimanja.

Ključne riječi u CV-u

Mnogi poslodavci čitaju životopise prema ključnim riječima: tečaj, volonitranje, blog, edukacija... Potrudite se koristit ih u životopisu.

Dodatna povrda

Zadnja stvar koju možete napraviti kako bi bili sigurni da ste ostavili dobar dojam je  zahvala na pruženoj šansi za razgovor. (jk)

 

Izvor: www.lidepress.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox