7 razloga zašto vam treba internetska prodajna strategija

17/01/2012

Internet mijenja ravnotežu snaga između tvrtki i klijenata. Prije online trgovanja, tvrtke su bile sigurne jer sve nije bilo lako dostupno za kupovinu. Kada bi se klijent odlučio za dobavljača obično bi i dalje nastavljao poslovati s njim ukoliko nešto ne bi krenulo po zlu.

Pojavom online trgovanja, klijentima su dostupne mnoge opcije i mogu kupovati od koga god žele. Klijenti se mogu služiti stranicama koje uspoređuju cijene ili agentima za kupovinu, takozvane "botove", kako bi došli do najjeftinijih dobavljača.

Razvijanje internetske prodajne strategije ima nekoliko velikih prednosti:

Učinkovitost
Elektronske narudžbe su puno ekonomičnije za naručivanje, praćenje i općenito poslovanje.

Udobnost
Prodaja i kupovina se može odvijati 24 sata u danu, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini s bilo koje lokacije.

Brzina
Treba puno manje vremena za dovršavanje prodajnog/kupovnog procesa, stoga su i uplate brže.

Točnost
Praktički se eliminiraju greške pri obradi narudžbe. Tvrtke koje prodaju i tvrtke koje kupuju imaju isti uvid u transakcije, što čini online prodaju točnijom.

Globalna dostupnost
Daje poslovanju instant pristup svim svjetskim dobavljačima, bez obzira na vremensku ili valutnu zonu.

Jeftinije od klasičnih oblika prodaje
Prije interneta, direktna prodaja klijentima je bila skupa. Na internetu, možete prodavati direktno klijentima diljem svijeta i imati iznimno male troškove u usporedbi s klasičnom prodajom.

Ažurnost i upozorenja
Ako dođe do nekog problema, sustav vam odmah javlja e-mailom ili nekim drugim načinom te vam tako omogućava brže rješavanje problema. Također vam je dostupna i povijest narudžbi.

Ključno je za uspješnu online trgovinu imati stranicu koja u klijentima budi povjerenje. Ako vaša tvrtka nije u stanju izraditi kvalitetnu stranicu, klijent će zaključiti da također niste u stanju pružiti dobru uslugu ili da nemate dobre proizvode.

Prosječni posjetitelj pogleda 3 stranice prije nego što napusti stranicu. Čim naiđu na i najmanju prepreku poput registracije klijenti će otići dalje.

 

 

 

Izvor: www.mybusiness.co.uk

 

 

 

 

 


 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox