Argeta i Barcaffe nikako na Konzumove police

26/01/2012

Ulazak najjačih brendova Droge Kolinske – Argete i Barcaffea u Konzum kao najjači domaći trgovački lanac remeti inače jako dobre poslovne odnose Atlantic Grupe i Agrokora, piše Poslovni dnevnik.

Konzum koji diljem Hrvatske ima 700 trgovina je jedino prodajno mjesto u regiji gdje Droga Kolinska ne uspijeva plasirati sve proizvode iz asortimana. Podsjetimo, Atlantic Grupa Emila Tedeschija kupila je Drogu Kolinsku u ljeto 2010. godine.

Srećko Nakić, predsjednik Uprave Droge Kolinske prošle je godine bio uvjeren da će dogovor s Konzumom biti postignut do kraja 2011. godine, no prema odgovorima iz Agrokora može se naslutiti da to ostaju samo puste želje. Nakić uvjeren je kako dogovor u ulasku Argete i Barcaffea u Konzumove trgovine ipak mogao biti brzo postignut.

Odgovor ovisi o Mercatoru

Droga Kolinska je najveći regionalni proizvođač kave s više od 100 milijuna eura prihoda u tom segmentu i vlasnik Grand Cafe, no u Hrvatskoj im je tržišni udio kave tek pet posto.  U Konzumu pak najveći udio i najbolje police ima Franck,  s čijim vlasnikom Milanom Artukovićem Todorić godinama surađuje.

Kad je riječ o dolasku Argete na Konzumove police priča bi mogla ići još sporije jer je Agrokor vlasnik mesne industrije PIK Vrbovec, velikog konkurenta Droge Kolinske. Navodno Todorić neće pustiti Argetu i Barcaffe na svoje police dok ne dobije odobrenje za kupnju Mercatora. (jk)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 26. siječnja 2012.
Foto: Pixsell 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox