Bruketa&Žinić OM nagrađeni na tri kontinenta

23/05/2011

Bruketa&Žinić OM nagrađeni su ovih dana na tri kontinenta, za tri različita projekta. Logotip Kluba prijatelja SOS dječjeg sela Hrvatska nagrađen je na natjecanju Hiiibrand u Kini gdje se našao među 50 najboljih na svijetu.

 

Hiiibrand je natjecanje u dizajnu logotipa u organizaciji kineskog časopisa New Graphic na koje je pristiglo više od 4 tisuće prijavljenih logotipa iz 60 zemalja. Časopis New Graphic izlazi od 2004. godine u izdanju Seecoo Culture Communication te je od tada postao jedan od utjecajnijih dizajnerskih medija u tom dijelu svijeta. Isti je rad do sada bio izložen na Izložbi hrvatskog dizajna 0910 te objavljen u knjigama Designing for greater good u izdanju Collins Designa, te Basic logo (Indexbook).

Osim na dalekom istoku, Bruketa&Žinić OM su u Vilniusu nagrađeni srebrom na natjecanju European Design Awards za projekt Iznad očekivanja, godišnje izvješće Adris grupe. Ova se nagrada temelji na suradnji 14 prestižnih stručnih časopisa čiji predstavnici čine žiri, a među njima su Design Week (Velika Britanija), Novum (Njemačka), étapes: (Francuska) i KAK (Rusija). 

Na International Design Awards u SAD-u, Bruketa&Žinić OM su osvojili zlato za Podravkin projekt Ispeci pa reci, godišnje izvješće s kuharicom koju je potrebno ispeći prije upotrebe. Riječ je o međunarodnom natjecanju koje se dodjeljuje u pet kategorija, za ahitekturu, dizajn interijera, produkt dizajn, modni te grafički dizajn.

Na projektu SOS dječjeg sela Hrvatska radili su Imelda Ramović i Mirel Hadžijusufović (art direktori) i Marija Jakeljić (account executive). Na projektu Iznad očekivanja radili su Davor Bruketa, Nikola Žinić (kreativni direktori, art direktori, copywriteri), Filip Bojović (dizajner), Ivan Čadež (copywriter), Radovan Radičević (DTP), Vesna Đurašin (production manager), Ivanka Mabić (account director), Ivana Drvar (account executive senior). Na projektu Ispeci pa reci radili su Davor Bruketa, Nikola Žinić (kreativni direktori, art direktori), Imelda Ramović, Mirel Hadžijusufović (art direktori, dizajneri), Nikola Đurek (tipografija), Mirna Kapetanović (account director), Vesna Đurašin (production manager), Tomislav Tomić (ilustrator), Marin Topić, Domagoj Kunić (fotografi), IBL (produkcija) i Drenislav Žekić (Podravka, voditelj projekta). (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox